Κατηγορίες
Διάφορα

Σύζυγος 44χρονης στην Κρήτη: «Η γυναίκα μου ήταν υγιέστατη και τώρα μου είπαν θα πεθάνει»

Σβήνουν οι ελπίδες για την 44χρονη Γλυκερία, μητέρα τριών παιδιών, που ξεκίνησε να χαροπαλεύει στο ΠΑΓΝΗ, λίγες μέρες μετά το εμβόλιο της Astrazeneca που έκανε.

Η γυναίκα υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση παροχέτευσης του αιματώματος από τον εγκέφαλό της, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης περιέγραψε στο newsit.gr, την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Δεν έχει ακόμα αποδειχτεί ότι η 44χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή. Η κατάσταση της παρ’ όλα αυτά είναι τραγική, είναι εξαιρετικά σοβαρή, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είμαστε σε σειρά διενέργειας τεστ όπως τα ορίζουν τα πρωτόκολλα για να μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για την κατάστασή της εγκεφαλικής της λειτουργίας και αν αυτή έχει παύσει» είπε αρχικά ο κύριος Χαλκιαδάκης και συνέχισε:

«Από το χθεσινό χειρουργείο, η 44χρονη βγήκε ζωντανή αλλά το αιμάτωμα ήταν μεγάλο. Είναι πολύ πιθανό το εμβόλιο της Astrazeneca να της προκάλεσε αυτό το θρομβωτικό σύνδρομο που εμφάνισε, το οποίο με τη σειρά του, στη συνέχεια πήρε αυτή τη ραγδαία κακή εξέλιξη».

Απαρηγόρητος ο σύζυγος της 44χρονης

Όπως αναφέρει απαρηγόρητος ο σύζυγος της 44χρονης για τις δραματικές εξελίξεις: «οι γιατροί με κάλεσαν και μου είπαν ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία και το χειρουργείο θα ήταν μια τελευταία προσπάθεια, θα μπορούσε οτιδήποτε να συμβεί και να πεθάνει στη διάρκεια της επέμβασης. Τα νέα δεν είναι καλά. Μου είπαν ότι τώρα πλέον τις επόμενες μέρες θα επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος» είπε στο neakriti.gr.

Ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη μια γυναίκα που όπως τονίζει έχαιρε άκρας υγείας και δεν είχε κανένα πρόβλημα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλιο, στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, στην εντατική και από εκεί στο χειρουργείο να «παλεύει» για τη ζωή της, με τις ελπίδες όμως κάθε λεπτό να μειώνονται. Ο ίδιος όπως λέει και τα τρία παιδιά τους, περιμένουν απαντήσεις για να μάθουν τι οδήγησε τη γυναίκα την τωρινή της κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο σύζυγος της 44χρονης: «η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος. Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και πήγαμε να το κάνουμε μαζί. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να την βοηθήσουν ωστόσο ευθύνεται το σύνδρομο vitt, η θρόμβωση και η αιμορραγία».