Κατηγορίες
Αθλήματα

Κυπελλούχος Ευρώπης η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης!

Μετά το μπάσκετ, που το 2018 κατέκτησε το Champions League, σειρά πήρε το EHF European Cup αναγκάζοντας τους φίλους της ομάδας να πανηγυρίσουν έξαλλα μία ακόμη επιτυχία.

Η δεύτερη νίκη επί της Ίσταντς με 24-20 στον επαναληπτικό τελικό ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα, όπου ακολούθησαν μεγάλες στιγμές για τεχνικό επιτελείο και αθλητές των “κιτρινόμαυρων”

Αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος στην ιστορία του χάντμπολ της ΑΕΚ (και τέταρτος στα 97 χρόνια της ιστορίας όλου του συλλόγου, σε όλα τα αθλήματα), με την σπουδαία ομάδα που δημιούργησε και στήριξε με όραμα, πείσμα, σταθερότητα και ψυχραιμία ο διοικητικός ηγέτης της και Αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής Σταμάτης Παπασταμάτης να πετυχαίνει τον στόχο που από την αρχή της σεζόν είχε θέσει, ξεπερνώντας τα (πολλά) προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Δικαίωση για την ΑΕΚ και την επιμονή αλλά και την υπομονή της, που έφθασε στον δεύτερο τίτλο της σεζόν καθώς έχει ήδη πάρει και το Κύπελλο Ελλάδος και φιλοδοξεί, με το πρωτάθλημα, να φθάσει στο τρεμπλ!

Ο προπονητής της ΑΕΚ Δημήτρης Δημητρούλιας περνά για ακόμα ένα λόγο στο πάνθεον του ελληνικού χάντμπολ, καθώς, πανηγύρισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ευρωπαϊκό τίτλο ενώ τον προηγούμενο τον είχε κερδίσει με τον Διομήδη Άργους.

Το ελληνικό χάντμπολ έχει πάρει μόλις 2 τίτλους στα Κύπελλα Ευρώπης και τους δύο με ομάδες που καθοδήγησε από τον πάγκο ο Δημητρούλιας.

ΥΣΤΑΝΤΣ-ΑΕΚ 20-24

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 2-4, 5-7, 8-9, 9-10, 11-11 (Ημχ) 12-12, 14-14, 15-16, 16-19, 16-21, 20-23

ΥΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ , Λ. Σβένσον, Χούγκοσον, Νίγκρεν , Έρνστ, Χ. Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ , Πέτερσον, Νταλίν , Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον , Πάλμαρ, Τ. Σβένσον .

ΑΕΚ(Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής , Χίκερουντ , Τζηράς , Δομπρής, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς , Πέντερσεν , Λέμος , Παπαδιονυσίου, Νούιτς , Αραπακόπουλος , Καλόμοιρος , Μπουνέτα , Κεδέρης

Διαιτητές: Βέσοβιτς- Μίσοβιτς (Γαλλία), Delegate: Κοεν (Ισραήλ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected