Κατηγορίες
Super League 1

Ανασκόπηση Πρωταθλήματος Super League 2020-21: H “ακτινογραφία” του Ατρόμητου

Ο Ατρόμητος πέρσι έχασε για δύο βαθμούς την είσοδο στα Playoffs από τον ΟΦΗ και τον Άρη, ενώ στα Playouts τον ξεπέρασε ο Αστέρας Τρίπολης και κατετάγη 8οςστο πρωτάθλημα.

Στη φετινή σεζόν δεν μπορούσε παρά να έχει στόχο την εξάδα και έφερε πίσω τον Νταμίρ Κάναντι, που στην προηγούμενη θητεία του είχε κατακτήσει δύο φορές την τέταρτη θέση.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ο Ατρόμητος είχε ελπίδες μέχρι την αντεπίθεση του Αστέρα Τρίπολης και από εκεί και πέρα δυσκολεύθηκε να βρει ρυθμό.

Έτσι βρέθηκε δέκατος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, παρακολουθώντας μάλιστα τι γίνεται πίσω του στη βαθμολογία. Στα Playouts δεν ξεκίνησε καλά, αλλά με δύο νίκες στο τέλος ανέβηκε δεύτερος, για να τερματίσει όγδοος τελικά, όπως και πέρσι.

Είχε και εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά και δυσάρεστα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις οκτώ νίκες που πέτυχε, οι τρεις ήταν με ομάδες της πρώτης πεντάδας και οι πέντε με τις υπόλοιπες οκτώ.

Έκανε 10 ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Συνολικά έκανε 13, όσες και ο Βόλος.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να μην χάσει οκτώ παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Πήρε 12 βαθμούς σε αυτά, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

Η πορεία
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με ένα παιχνίδι στην έδρα του, που βρέθηκε να παίζει από το τέλος του ημιχρόνου με 10 παίκτες εναντίον του Βόλου. Και με δύο γκολ στα τελευταία 15 λεπτά έχασε 2-0.

Καταφέρνει να συνέλθει και παίρνει ισοπαλίες στην Τούμπα και το Ηράκλειο, ενώ η νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0 σκορπίζει αισιοδοξία για καλύτερη συνέχεια. Εδώ μια αποβολή ήταν υπέρ του Ατρομήτου. Χάνει από τον Ολυμπιακό 4-0 στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά νικά τον Παναιτωλικό.

Μετά από έξι παιχνίδια είναι στη μέση της βαθμολογίας, ενώ δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Το σερί του χαλάει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που περνάει από το Περιστέρι με 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Το κρύο εναλλάσσεται με το ζεστό, αφού ο Ατρόμητος αμέσως μετά νικά τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, με γκολ του Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθούν τρεις ισοπαλίες, εντός έδρας με Απόλλωνα και Άρη και εκτός έδρας με ΑΕΛ. Στο τελευταίο παιχνίδι για το 2020 εκτός έδρας ο Ατρόμητος χάνει στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Ήταν η δεύτερη μόλις ήττα εκτός έδρας, μετά από αυτή από τον Ολυμπιακό.
Το παιχνίδι με τη Λαμία αναβάλλεται και ο Ατρόμητος αλλάζει χρόνο ένατος στη βαθμολογία.

Το νέο έτος ξεκινάει με ήττα στο Βόλο, αλλά τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι στην έδρα του και ο Ατρόμητος μαζεύει επτά βαθμούς, νικώντας μάλιστα τον ΠΑΟΚ και τη φορμαρισμένη Λαμία. Η ομάδα του Κάναντι είναι χέρι-χέρι με τον Αστέρα στην έκτη θέση.

Σε εκείνη τη χρονική στιγμή ο Αστέρας παίρνει φόρα και, ενώ ο Ατρόμητος χάνει από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ξεφεύγει με έξι βαθμούς. Ο Ατρόμητος παίρνει ισοπαλία στο Αγρίνιο και νικά τα Γιάννενα, αλλά ο Αστέρας φεύγει οκτώ βαθμούς, με έξι παιχνίδια να απομένουν.

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα γίνεται αφορμή να φύγει ο Νταμίρ Κάναντι και η ομάδα συνεχίζει με το Σάββα Παντελίδη.

Δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Απόλλωνα σβήνουν τις ελπίδες για την πρώτη εξάδα. Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου κάνει κυρίως ισοπαλίες, αλλά χωρίς νίκη καταλήγει δέκατος στην κανονική περίοδο, αφού τον ξεπερνούν σταδιακά και ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων Σμύρνης.

Στα πλέι άουτ ο Ατρόμητος δείχνει το ίδιο πρόσωπο. Δεν μπορεί να ξεπεράσει το ένα γκολ στα παιχνίδια του και στα τρία πρώτα του μίνι πρωταθλήματος παίρνει ένα μόλις βαθμό.

Χάνοντας μάλιστα στην έδρα του από την ΑΕΛ, απέχει έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ισοπαλία στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, ισοπαλία κα εντός έδρας με τη Λαμία και ο Ατρόμητος παραμένει στην αγωνία και είναι 11 αγώνες χωρίς νίκη.

Ταξιδεύει στο Αγρίνιο γνωρίζοντας ότι μια ήττα εκεί θα τον πήγαινε στην τελευταία αγωνιστική με μεγάλη αβεβαιότητα. Ωστόσο νικά τον Παναιτωλικό και εξασφαλίζει την παραμονή, ενώ κλείνει με μια ακόμα νίκη, επί του Βόλου αυτή τη φορά, που τον ανέβασε στη δεύτερη θέση των Playoffs, πίσω από την ομάδα της Θεσσαλίας.

Ο προπονητής
Ο Ατρόμητος επανάφερε στην ομάδα τον Νταμίρ Κάναντι. Ο 50χρονος Αυστριακός είχε κάνει δύο πετυχημένες σεζόν το 2017-18 και το 2018-19 με την ομάδα.

Ωστόσο αυτή τη φορά δεν είχε ανάλογη επιτυχία και στις 4 Φεβρουαρίου αντικαταστάθηκε.

Ο Σάββας Παντελίδης, που είχε εργαστεί και πέρσι στην ομάδα, ανέλαβε μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ταυτότητα της σεζόν
Αγώνες: 33
Νίκες: 8
Ισοπαλίες: 13
Ήττες: 12
Τέρματα: 30-40
Παίκτες που χρησιμοποίησε: 31
Παίκτες που σκόραραν: 13

Οι συμμετοχές:
Δημήτρης Γούτας (Α) 32
Ροντρίγκο Γκάλο (Α) 30
Πάτρικ Σάλομον (Μ) 29
Γιώργος Μανούσος (Ε) 28
Χαρίλαος Χαρίσης (Μ) 27
Χαβιέρ Ούμπιδες (Μ) 26
Χουάν Μουνίθ (Μ) 26
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Μ) 26
Λούκας Γκαλβάο (Α) 24
Κώστας Κωτσόπουλος (Ε) 24
Σπύρος Νάτσος (Μ) 23
Κυριάκος Κυβρακίδης (Α) 22
Γιόσπι Τομάσεβιτς (Α) 19
Μπρίαν Ραμπέγιο (Μ) 19
Αμίρ Αγκάγιεφ (Μ) 19
Ανδρέας Γιαννιώτης (Τ) 18
Κλαρκ Ενσικουλού (Ε) 17
Μπόγιαν Μάτιτς (Ε) 17
Στέφανος Στρούγγης (Α) 16
Χρήστος Μανδάς (Τ) 14
Πέτρος Γιακουμάκης (Ε) 12
Γιώργος Νταβιώτης (Μ) 10
Θεοφάνης Μαυρομάτης (Α) 9
Σπύρος Ρισβάνης (Α) 9
Μπράιτ Εντομβόνγι (Ε) 9
Αζέρ Μπουσούλατζιτς (Μ) 7
Χρήστος Θεοδωράκης (Τ) 5
Γιάννης Οικονομίδης (Μ) 3
Γιάννης Σάλτας (Τ) 1
Νίκος Αθανασίου (Α) 1
Αντώνης Τριμμάτης (Ε) 1

Οι σκόρερ:
8 γκολ: Γιώργος Μανούσος
4 γκολ: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
3 γκολ: Δημήτρης Γούτας, Αμίρ Αγκάγιεφ, Χουάν Μουνίθ
1 γκολ: Θεοφάνης Μαυρομάτης, Χαρίλαος Χαρίσης, Χαβιέρ Ούμπιδες, Μπρίαν Ραμπέγιο, Σπύρος Νάτσος, Πάτρικ Σάλομον, Κώστας Κωτσόπουλος, Κλαρκ Ενσικουλού

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected