Κατηγορίες
Αθλήματα

Στους “16” του Roland Garros ο Τσιτσιπάς (vid)

© Corrine Dubreuil / FFT

Δεν είχε καθόλου εύκολο βράδυ ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι σε έναν πολύ καλό John Isner, όμως από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα άρχισε να κερδίζει έδαφος και να βρίσκει όλο και περισσότερες λύσεις στα σερβίς του Αμερικανού “γίγαντα”, τον οποίο τελικά υπέταξε με 5-7, 6-3, 7-6 (3), 6-1.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Στέφανος βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι στον Isner στο 4-2 νίκες, ενώ πλέον τον έχει κερδίσει 4 φορές στη σειρά. Επίσης έφτασε τις 36 νίκες στη φετινή χρονιά (36-8), στην οποία έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο tour, με διαφορά από τον δεύτερο Andrey Rublev (29-9).

Σε έναν αγώνα που όπως ήταν φυσικό είχε πολλούς σύντομους πόντους και ελάχιστα break points, ο Isner μπήκε πολύ καλά και κατάφερε να κάνει και το break στο 11ο game, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 6-5 και λίγο μετά κέρδισε το 1ο σετ με 7-5.

Ο Στέφανος ήταν αισθητά καλύτερος στα 3 επόμενα σετ, δείχνοντας από τις αρχές κιόλας του 2ου σετ ότι είχε κερδίσει έδαφος στο παιχνίδι, πιέζοντας αρκετά το σερβίς του Isner. Ο Αμερικανός επέστρεψε από το 0-40 στο 4ο game για να ισοφαρίσει σε 2-2 και από το 0-30 στο 6ο game, πριν ισοφαρίσει σε 3-3, τελικά όμως το break ήρθε για τον Στέφανο στο 8ο game, για να περάσει μπροστά με 5-3 και με love service game να κλείσει το 2ο σετ.

Κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break point στο 3ο σετ, με τον Στέφανο να δείχνει πάντως την ανωτερότητά του στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3. Στη συνέχεια πήρε και το γρήγορο break στο 4ο σετ, στο οποίο κυριάρχησε απολύτως και κατέκτησε πολύ σύντομα με 6-1.

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected