Εθνικές Ομάδες

Ένα super πρώτο 45λεπτο για την Εθνική μας και 2-1 τη Νορβηγία!

Το είπαμε και μετά το ματς με το Βέλγιο, πως η Εθνική μας έχει μια σημαντική αγωνιστική βελτίωση και μια ταυτότητα που αρχίζει σταδιακά να τη βρίσκει.

Μπορεί και το σημερινό ματς να ήταν φιλικό, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τη Νορβηγία, που ήθελε τη νίκη όπως και η Εθνική μας.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει είναι πως η Εθνική παρουσιάστηκε διπρόσωπη στο «Ροσαλέδα» καθώς στο πρώτο μέρος προηγήθηκε 2-0 χάρη στα γκολ των Μασούρα, Ανδρούτσου, ενώ στο δεύτερο… εξαφανίστηκε από το γήπεδο, αλλά οι Σκανδιναβοί απλά μείωσαν σε 1-2.

Η Νορβηγία είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν έκανε τεράστια φάση. Στο 8’ ο Ζακάριασεν έδωσε στον Μέλινγκ, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό κι έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος στη δεξιά του γωνία. Στο 10’ σουτ του Ζακάριασεν έφυγε άουτ η μπάλα.

Σ’ εκείνο το σημείο η Ελλάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία και στο 13’ άνοιξε το σκορ. Ο Πέλκας έκανε τρομερή κάθετη πάσα στην πλάτη των Άγερ, Στράντεμπεργκ και ο Μασούρας εκτέλεσε με το αριστερό τον Χάνσεν για το 0-1.

Στο 18’ η Εθνική είχε νέα ευκαιρία. Από πάσα του Μάνταλου, το σουτ του Ανδρούτσου κατέληξε άουτ.

Ό,τι δεν πέτυχε στο 18’ ο Ανδρούτσος, το έκανε τρία λεπτά αργότερα! Στο 21’ ο Πέλκας έκανε σέντρα από δεξιά, στη γραμμή του άουτ, δεν απομάκρυνε ο Γκρέγκερσεν και ο Τσιμίκας γύρισε από αριστερά, με τον Ανδρούτσο να σημειώνει το 0-2 στη μικρή περιοχή με δεξί πλασέ!

Η Ελλάδα προκάλεσε σοκ στους Νορβηγούς, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η Ελλάδα κράτησε άνετα το 0-2 στο ημίχρονο, ενώ το αστέρι των Σκανδιναβών, ο Χάαλαντ ήταν στην κυριολεξία άφαντος!

Από την πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, η Εθνική Ελλάδας μετατράπηκε σε φάντασμα στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Σολμπάκεν έκανε τρεις αλλαγές κι έδωσε πνοή στην ομάδα του, ειδικά με την είσοδο του Σόρλοθ.

Η Νορβηγία μπήκε με ορμή και στο 47’ σουτ του Μπεργκ, μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Μεγάλη φάση δεν βρήκαν οι Σκανδιναβοί, αλλά κατάφεραν να φτάσουν στη μείωση του σκορ στο 64’ με τον Στράντμπεργκ. Στο έκτο τους κόρνερ στον αγώνα, ο Όντεγκααρντ εκτέλεσε και ο στόπερ των Νορβηγών, κέρδισε κατά κράτος τη μονομαχία με τον νεαρό Χρήστο Τζόλη, πήρε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Η Εθνική Ελλάδας στο δεύτερο μέρος δεν πάτησε στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν κάκιστη η εικόνα της και προβληματική. Το να παίζεις χωρίς φορ δεν είναι, άλλωστε και ό,τι καλύτερο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Συνθέσεις

Νορβηγία (Στάλε Σολμπάκεν): Χάντσεν, Στράντμπεργκ, Γκρέγκερσεν, Μέλινγκ (69’ Μπγιόρκαν), Άγερ (88’ Χάντσε-Όλσεν), Μίντσγιο (46’ Σόρλοθ), Θόρσμπι (46’ Θόρστβεντ), Μπεργκ (69’ Άουρσνες), Ζακάριασεν (46’ Ράγερσον), Όντεγκααρντ, Χάαλαντ.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Μπουχαλάκης (75’ Σιώπης), Γαλανόπουλος (57’ Ζέκα), Ανδρούτσος (94′ Μπακάκης), Τσιμίκας, Μάνταλος(57’ Μπακασέτας), Πέλκας (75’ Παυλίδης), Μασούρας (57’ Τζόλης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected