Κατηγορίες
Αθλήματα

Τομ Χιλ : Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που βρίσκεται πίσω από τη σπουδαία πορεία της Σάκκαρη στο Roland Garros

Ο μόλις 25 ετών Βρετανός προπονητής Τομ Χιλ, βρίσκεται πίσω από την ιστορική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros – Η ιδανική τους σχέση που έγινε αφιέρωμα, η βελτίωση του παιχνιδιού της, η σωστή διαχείριση της ψυχολογίας και το dream team της πρωταθλήτριας

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς χαρίζουν πλέον στην Ελλάδα μοναδικές στιγμές με τα απίστευτα κατορθώματα τους.

Πριν τη μεγάλη πρόκριση του Στέφανου στον τελικό του Roland Garros, η Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε σε ημιτελικό Grand Slam, όπου και αποκλείστηκε από την εξαιρετική Κρεϊτσίνοβα.

Ο… αρχιτέκτονας πίσω από την επιτυχία

«Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα» υποστηρίζει η λαϊκή δημοσοφία. Μόνο που στην περίπτωση της κορυφαίας Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Μαρίας Σάκκαρη, μεγάλο μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στον μόλις 25 ετών, Άγγλο προπονητή της, Τομ Χιλ. Η συνεργασία της με τον νεαρότερο τεχνικό αυτή τη στιγμή στο γυναικείο tour ξεκίνησε το 2018 και έκτοτε παραμένει σταθερά στο πλευρό της.

Πιο συγκεντρωμένη και αποφασιστική από ποτέ η Σάκκαρη αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως πριν από το Γαλλικό Όπεν έφτασε στα όριά της. Ωστόσο, η σωστή διαχείριση της ψυχολογίας της Μαρίας από τον Τομ Χιλ αποδεικνύει πως ο σωστός προπονητής οφείλει ως καθοδηγητής-εμπνευστής να εξετάζει τις ψυχολογικές διαδικασίες και στρατηγικές, οι οποίες στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Να στέκεται αρωγός στο κοπιώδες ταξίδι προς την καταξίωση, αφουγκράζοντας τις ανάγκες, τις επιθυμίες, το άγχος και την πίεση του αθλητή.

δείτε τη συνέχεια στο protothema.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected