Κατηγορίες
Διάφορα

Ηράκλειο Κρήτης : Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει – Το “ευχαριστώ” ήρθε 25 χρόνια μετά

Συγκίνηση προκάλεσε η ανθρώπινη ιστορία που αφηγήθηκε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ο αρτοποιός του Ηρακλείου Γιάννης Βιτσαράς.

Μια ιστορία που καταδεικνύει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα παιδιά, ακόμα και μέσα από δυσάρεστες καταστάσεις, είναι το “κλειδί” για να τους δώσουμε το έρεισμα να κάνουν τη σωστή επιλογή στη ζωή τους.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, πριν από 25 χρόνια, ο κ. Βιτσαράς “τσάκωσε” στο μαγαζί του ένα 12χρονο αγόρι να κλέβει. Αντί να το μαλώσει, ή να καλέσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός προσέγγισε με αγάπη και σοβαρότητα το παιδί. Του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά “μονοπάτια” και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

Το αγόρι συμφώνησε και έτσι έγινε.

“Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια”, είπε ο κ. Βιτσαράς, με μεγάλη συγκίνηση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected