Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πέτυχε τον στόχο της η Ουκρανία, αποκλείστηκαν τα Σκόπια (βαθμολογία)

Η Ουκρανία μπορεί να προηγήθηκε με δύο γκολ, όμως χαλάρωσε, τα Σκόπια μείωσαν και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, όμως το 2-1 υπέρ των Ουκρανών έμεινε μέχρι το τέλος. Έχασαν και πέναλτι στα τελευταία λεπτά για να σφραγίσουν τη νίκη.

Το πρώτο τους τρίποντο στον Γ’ όμιλο του Euro 2020 πανηγύρισαν οι Ουκρανοί που κέρδισαν με 2-1 τα Σκόπια. Μια νίκη που διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στην ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο. Αντίθετα, εκτός διοργάνωσης έβγαλε το αποτέλεσμα αυτό την ομάδα του Γκόραν Πάντεφ.

Η Ουκρανία μπήκε με πίεση στην άμυνα των Σκοπίων, βρίσκοντας το πολυπόθητο γκολ στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο αρχηγός των Ουκρανών, Αντρέι Γιαρμολένκο, εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα και με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σεφτσένκο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έχοντας και την ψυχολογία μετά το γκολ του Γιαρμολένκο, «χτύπησαν» ξανά την άμυνα, με τον Γιάρεμτσουκ στο 34′ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντιμιτριέφσκι, σε ένα πεντάλεπτο «φωτιά» για τους Ουκρανούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα Σκόπια όντας με την πλάτη στον τοίχο έγιναν πιο επιθετικοί και στο 57ο λεπτό κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 2-1, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Πάντεφ από τον Καραβάεφ.

Ο Εζγκάν Αλιόσκι ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, με τον Μπουσκάν να αποκρούει την εκτέλεση, όμως ο Αλιόσκι πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1 για την ομάδα του.

Στο 83ο λεπτό ο Αργεντινός διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι του Αβραμόφσκι μέσα στην περιοχή, αφού έλεγξε και την φάση στο VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαλινόφσκι, με τον Ντιμιτριέφσκι να πέφτει στη σωστή γωνία αποκρούοντας το πέναλτι…

Συνθέσεις

Ουκρανία : Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο (77′ Σίντουρτσουκ), Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (69′ Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ (69′ Μπεσέντιν), Μαλινόβσκι (90’+2′ Σόμπολ)

Σκόπια : Ντιμιτρίεφσκι, Ριστόβσκι, Μούσλιου, Βελκόφσκι (85′ Τριχκόφσκι), Αλιόσκι, Νικόλοφ (46′ Τραϊκόφσκι), Αντέμι (85′ Ριστέβσκι), Μπάρντι (77′ Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ, Σπιρόφσκι (46′ Τσουρλίνοφ)

Η βαθμολογία

Group C
ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Αυστρία 1 1 0 0 3 1 2 3
2 Ολλανδία 1 1 0 0 3 2 1 3
3 Ουκρανία 2 1 0 1 4 4 0 3
4 Σκόπια 2 0 0 2 2 5 -3 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected