Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Να και η πρώτη έκπληξη, η Τσεχία πέταξε εκτός την Ολλανδία!

Μεγάλη επιτυχία για τη Τσεχία, που μπορεί να τερμάτισε τρίτη στους ομίλους, ωστόσο κόντρα στην Ολλανδία είχε ψυχή…χιλίων λεόντων! Τέταρτο γκολ για τον ασταμάτητο Σικ…

Πριν την σέντρα της διοργάνωσης, οι οπαδοί των οράνιε επιστράτευσαν μέχρι και μήνυμα εξ’ αέρος για να υποδείξουν στον Ρόναλντ Ντε Μπουρ να αφήσει το 5-3-2 και να εμπιστευτεί το πατροπαράδοτο 4-3-3. Εκείνος επέμεινε και στο πρώτο νοκ-άουτ, η ομάδα του έμοιαζε ανοιχτό βιβλίο, εξουδετερώθηκε πλήρως.

Οι Τσέχοι με τρεξίματα, ντουμπλαρίσματα, έκλεισαν όλους τους χώρους στο πρώτο μέρος, εστίασαν στον Βαϊνάλντουμ και υποχρέωσαν τον Μπλιντ να υποδύεται το δεκάρι. Έτσι, δουλειά δεν γινόταν.

Χρειαζόταν κάτι ακόμα πιο αυτοκαταστροφικό όμως που εκτυλίχθηκε μόλις σε ένα λεπτό. Στο 52ο λεπτό ο Ντεπάι με μαγικό τακουνάκι έβγαλε το πιο καθαρό τετ-α-τετ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ωστόσο, ο Μάλεν θόλωσε. Επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Βάτσλικ, εκείνος καπάκωσε την μπάλα και το πουλάκι πέταξε.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους οράνιε, στην επόμενη φάση, ο Ντε Λιχτ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσει το γκολ από την κούρσα του Πάτρικ Σικ έδιωξε την μπάλα με το χέρι, είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια και οι ισορροπίες άλλαξαν.

Ακόμα και τότε όμως χρειαζόταν κάτι πιο αυτοκαταστροφικό. Οι Ολλανδοί θόλωσαν στην πίεση και το μόνο που δεν έκαναν ήταν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα από μόνοι τους. Ο Στεκέλενμπουργκ παραχώρησε ένα εύκολο κόρνερ, στην εξέλιξη της φάσης ο Φαν Άανχολτ ένα ακόμα πιο εύκολο φάουλ και το γκολ ήρθε.

Οι Τσέχοι έπαιξαν βόλεϊ με κεφαλιές στην ακίνητη ολλανδική άμυνα και ο Χόλες τιμώρησε την ολλανδική ανυπαρξία για το 0-1. Ο πανικόβλητος Ντε Μπουρ άδειασε από τρεξίματα και αμυντική παρουσία την ομάδα του με την αποχώρηση των Ντε Ρόον, Μπλιντ, Φαν Άανχολτ, έκοψε στα δύο τους «οράνιε» και στην πρώτη κόντρα ο Σικ έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε υποδειγματική κόντρα (80’, 0-2).

Αν κάποιος έλεγε πριν από την έναρξη της διοργάνωσης ότι μια εκ των Δανίας – Τσεχίας που θα παίξουν στον προημιτελικό του Μπακού θα βρισκόταν στα ημιτελικά, σίγουρα θα κοιτούσαν αν τον πείραξε η ζέστη…

Συνθέσεις

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (81′ Τίμπερ), Φαν Άανχολτ (81′ Μπερχάους), Ντε Ρόον (73′ Βέχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Μάλεν (57′ Πρόμες).

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι):Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Χόλες (85′ Κραλ), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (79′ Γιάνκτο), Μπάρακ (90+2′ Μπάρακ), Σέβτσκικ (85′ Χλόζεκ), Σικ (90+2′ Κρμέντσικ).

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Σάββατο 26/6

19:00 Ουαλία – Δανία  0-4
22:00 Ιταλία – Αυστρία  2-1 παρ.

Κυριακή 27/6

19:00 Ολλανδία – Τσεχία  0-2
22:00 Βέλγιο – Πορτογαλία

Δευτέρα 28/6

19:00 Κροατία – Ισπανία
22:00 Γαλλία – Ελβετία

Τρίτη 29/6

19:00 Αγγλία – Γερμανία
22:00 Σουηδία – Ουκρανία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected