Κατηγορίες
Διάφορα

Εκπληκτικό : Ένας 16χρονος έφτιαξε μια εφαρμογή για να βοηθήσει την αδελφή του με σύνδρομο Bainbridge-Ropers (vids)

Τη λύση στο πρόβλημα της αδελφής του που πάσχει από το σύνδρομο Bainbridge-Ropers, το οποίο επηρεάζει την ικανότητα της ομιλίας, βρήκε ένας 16χρονος στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο Άρτσερ δημιούργησε ένα app για να βοηθήσει την 14χρονη αδελφή του Ντέλα να επικοινωνήσει με την οικογένειά της και τους φίλους της. Ο 16χρονος όταν συνειδητοποίησε ότι οι αντίστοιχες εφαρμογές που κυκλοφορούσαν κόστιζαν μια… περιουσία, αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του, έτσι ώστε να την προσφέρει δωρεάν στα άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με την αδελφή του.

Η Ντέλα τώρα πια χρησιμοποιεί το τάμπλετ της και επικοινωνεί με τους δικούς της ανθρώπους. Απλά πατά στην οθόνη αφής τις λέξεις που θέλει να πει και αυτές εκφωνούνται από την συσκευή. Μάλιστα, μπορεί να σχηματίσει και ολόκληρες προτάσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Ο Άρτσερ ανέβασε την εφεύρεσή του στο ΤikTok και χιλιάδες χρήστες, ενθουσιάστηκαν με την ιδέα του. Κάποιοι προγραμματιστές θέλησαν να τον βοηθήσουν και έτσι το αποτέλεσμα ήταν άκρως επιτυχημένο.

«Προσπαθούσα να κάνω κάτι που εταιρείες και προγραμματιστές πληρώνονται πολύ μεγάλα ποσά για να το κάνουν. Είμαι απλώς ένα παιδί στο σπίτι του», είπε ο 16χρονος που έλυσε το πρόβλημα της αδελφής του αλλά και πολλών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected