Ποδόσφαιρο Κόσμος

Άνετη πρόκριση για την Αγγλία και τώρα η Δανία

Ένα πολύ εύκολο βράδυ είχε απόψε η Αγγλία, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Ουκρανία και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Γουέμπλεϊ. Αντίπαλος η Δανία.

Η Αγγλία έστησε πάρτι στο «Ολίμπικο» με καλεσμένη την Ουκρανία, την οποία ισοπέδωσε με 4-0. Δύο γκολ στο πάρτι των «λιονταριών» ο Κέιν κι από ένα οι Μαγκουάιρ, Χέντερσον. Και τώρα η Δανία στις 7 Ιουλίου στο «Γουέμπλεϊ».

It’s coming home… Πόσο συνηθισμένο σύνθημα, αλλά ποιος μπορεί να μην ταυτιστεί με την τρέλα των Άγγλων οπαδών.

Με τη χώρα που γέννησε αυτό το απίστευτο άθλημα. Ο Χάρι Κέιν άργησε να πάρει μπροστά. Κόντρα στη Γερμανία υπέγραψε την πρόκριση. Εναντίον της Ουκρανίας ήταν ο πρωταγωνιστής του τρομερού πάρτι που έστησαν τα «λιοντάρια» στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Ο άσος της Τότεναμ πέτυχε δύο γκολ, από ένα οι Μαγκουάιρ, Χέντερσον και η Αγγλία διέλυσε 4-0 την ομάδα του Σεβτσένκο. Η Ουκρανία υποτάχθηκε και η Αγγλία επιστρέφει στο Γουέμπλεϊ για τα ημιτελικά του Euro 2020. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στις 7 του μήνα την απίστευτη Δανία.

Η Αγγλία, όμως, δεν επιστρέφει μόνο στον ναό του ποδοσφαίρου. Έπειτα από 25 χρόνια και το 1996 βρίσκεται στα ημιτελικά! Πάλι στο «Γουέμπλεϊ» τότε, με μοιραίο τον νυν προπονητή της είχε βρεθεί στα ημιτελικά κι αποκλείστηκε από τον τελικό…

Συνθέσεις

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Ματβιγένκο, Κριφτσόφ (35’ λ.τρ. Τσιγκάνκοφ), Ζαμπάρνι, Καραφάεφ, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ (64’ Μακαρένκο), Σαπαρένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο (65’ Τρίπιερ), Μαγκουάιρ, Στόουνς, Ράις (57’ Χέντερσον), Φίλιπς (65’ Μπέλινγχαμ), Σάντσο, Στέρλινγκ (65’ Ράσφορντ), Μάουντ, Κέιν (73’ Κάλβερτ-Λιούιν).

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Παρασκευή 2/7

Ελβετία – Ισπανία  1-1, 1-3 πεν
Βέλγιο – Ιταλία  1-2

Σάββατο 3/7

Τσεχία – Δανία  1-2
Αγγλία – Ουκρανία  4-0

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Τρίτη 6/7

Ιταλία – Ισπανία (22.00)

Τετάρτη 7/7

Αγγλία – Δανία (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected