Super League 1

Ήττα με σκορ 3-1 στο φιλικό με Χάιντουκ για τον Άρη

Ο Άκης Μάντζιος ήθελε να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του Αρη στην Αυστρία. Με τις απουσίες των Σούντγκρεν, Τζέγκο και Κουέστα, οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν με 1-3 από την πιο έτοιμη Χάιντουκ Σπλιτ.

Ο Άρης είχε δύο καλά διαστήματα στα μισά των δύο ημιχρόνων, έδειξε διάθεση αλλά εμφάνισε και αμυντικά προβλήματα και «φωνάζει» πως χρειάζεται στόπερ και η απόκτησή του είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Κακός ο Μπεναλουάν που έπαιξε δίπλα στον Δεληζήση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ματέο Γκαρσία δοκιμάστηκε δίπλα στον Ματίγια ενώ ο Άκης Μάντζιος μπορεί να χαμογελάει για το γκολ που πέτυχε ο νεαρός Χατζηπιρπιρίδης.

Μόλις στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι, η Χάιντουκ άνοιξε το σκορ. Ήταν το 7ο λεπτό, όταν ο Σιαμπάνης έδιωξε άσχημα, ο Ελληνας κίπερ βγήκε αρκετά, ο Λιβάγια πήρε την μπάλα και με λόμπα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαχίτι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 14ο λεπτό νέα ευκαιρία για την Χάιντουκ. Ο Σαχίτι μπήκε μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Ματίγια και το πλασέ του κατέληξε κόρνερ μετά την παρέμβαση αμυντικών του Αρη.

Η πίεση της Χάιντουκ συνεχίστηκε και στο 15’ είχε δοκάρι. Η φάση ξεκίνησε με κόρνερ από τα αριστερά, πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, δεύτερη κεφαλιά από τον Σίμιτς και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Αρη ήρθε στο 18ο λεπτό. Ο Μαντσίνι έκανε σουτ αλλά ήταν άστοχος. Δύο λεπτά αργότερα το γύρισμα του Μαντσίνι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ο Δεληζήσης έκανε την προβολή αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Χάιντουκ. Στο 22ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για τον Άρη. Ο Χατζηπιρπιρίδης έκανε μια ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, πήρε την ασίστ από τον Ματέο Γκαρσία και με δεξί πλασέ έγραψε το 1-1.

Στο 27′ ο Ατανάσοφ το εκτέλεσε ο Λιβάια πρόλαβε την έξοδο του Σιαμπάνη, η κεφαλιά του οποίου ωστόσο πέρασε άουτ! Εξι λεπτά αργότερα είχαμε μία ακόμη πολύ καλή στιγμή για τη Χάιντουκ, με γρήγορη ανάπτυξη, βαθιά μπαλιά για τον Λιβάια, στρώσιμο της μπάλας στον επερχόμενο Σαχίτι, το πλασέ του οποίου πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Άρη!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Άρη. Ήταν το 50ο λεπτό όταν το σουτ του Μαντσίνι από τα όρια της περιοχής, πέρασε λίγο άουτ! Δέκα λεπτά αργότερα ωραία συνεργασία Γκάμα-Μπρούνο, τελική από τον Πορτογάλο, λίγο άουτ! Στο 62′ ωραίο σουτ του Μαντσίνι με το αριστερό, πέρασε λίγο άουτ.

Στο 72ο λεπτό η Χάιντουκ πήρε ξανά το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα. Ωραία ντρίμπλα του Ζάιρο και σουτ εκτός περιοχής, με τον Σιαμπάνη να μην μπορεί να τον σταματήσει. Έξι λεπτά αργότερα η Χάιντουκ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Λιούμπιτσιτς με κοντινό πλασέ σκόραρε, αφού πρώτα απέφυγε τον Μπεναλουάν.

Συνθέσεις

Άρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ασλανίδης (46΄Μπεναλουάν), Γκάνεα, Ματίγια (72’ Τσαγκαλίδης), Ματέο Γκαρσία (46’ Σάσα), Μπρούνο (62’ Μάνος), Μπερτόγλιο (72΄Χαΐροβιτς), Χατζηπιρπιρίδης (46’ Γκάμα), Μαντσίνι (72’ Κριμιτζάς)

Χάιντουκ (Γκούσταφσον): Πόσαβετς, Τσολίνα, Βούκοβιτς, Σίμιτς, Λιβάγια, Ντελόβα, Ελέζ, Ατανάσοφ, Μπιούκ, Μλάκαρ, Σαχίρι. Επαιξαν και οι :Ντιμιτρόφ, Μπρκλιάκα, Κάλουσιτς, Διαμαντάκος, Ζάιρο, Σκάρισιτς, Κούιτς, Ντόλτσεκ, Κούμπελιτς, Λιούμπιτσιτς.

*metrosport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected