Κατηγορίες
Διάφορα

Η επανεμφάνιση του κ. Σύψα στον ΣΚΑΪ συνοδεύτηκε από 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο (vid)

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, έκανε λόγο για απότομη κλιμάκωση του covid-19 και στα τέλη Αυγούστου, αν συνεχιστεί η εκθετική τάση, τότε τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 20.000.

«Η επιδημία θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα. Στα μέσα προς τέλη Αυγούστου με πολλές χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα. Αν συνεχιστεί αυτή η εκθετική τάση μπορεί να φτάσουμε στα 15.000 και 20.000 κρούσματα. Και αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε πολλούς ανεμβολίαστους και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το 4ο κύμα της πανδημίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ σημείωσε πως από τη στιγμή που οι νέοι λόγω του καλοκαιριού θα πάνε στα χωριά θα υπάρξει διασπορά του ιού με αποτέλεσμα όπως τόνισε ο κ. Σύψας: «τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολιάστοι θα μολυνθούν και δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση».

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας πιστεύει πως επιτροπή εμβολιασμών θα συστήσει τον εμβολιασμό στα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected