Κατηγορίες
Super League 1

Πρώτο φιλικό για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, ήττα με 1-0 από την PSV

Tο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδωσε σήμερα (14/7) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετώπισε την Αϊντχόφεν στο «Philips Stadium».

Μόλις τρεις ημέρες μετά την άφιξη στην Ολλανδία και γνωρίζοντας πως θα βρει απέναντί του μια ομάδα που είναι σχεδόν έτοιμη ενόψει των προκριματικών του Champions League, ο ΠΑΟΚ θέλησε να μετρήσει σε πρώτη φάση τις δυνάμεις του απέναντι στην PSV, αποτυπώνοντας στο γήπεδο, την ενδεκάδα που δοκιμάστηκε μόλις σε μία προπόνηση.

Ο Ζίβκοβιτς πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Περέιρα, Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Τέιλορ και στα χαφ τους Εσίτι – Ελ Καντουρί. Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Λάμπρου βρέθηκαν στις πτέρυγες, με τον Καγκάβα να πλαισιώνει τον Σφιντέρσκι στην επίθεση.

Μια ενδεκάδα που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το «καλημέρα», εγκλωβισμένη στα εύκολα λάθη που δημιουργούσαν εκνευρισμό καθώς τίποτα από τα όσα δοκίμασαν, δεν έβγαινε στο γήπεδο, με τους Ολλανδούς να κυκλοφορούν σωστά και με ευκολία τη μπάλα, να πιέζουν ψηλά και να προειδοποιούν πολλάκις μέσα από φάσεις που εξέθεταν αμυντικά τους Θεσσαλονικείς.

Οι ακραίοι και κυρίως η αριστερή πλευρά του Δικεφάλου με Λάμπρου – Περέιρα πέρασε ένα εξαιρετικά δύσκολο α΄ ημίχρονο καθώς έμοιαζαν να «πνίγονται» από τις επιθέσεις των Ολλανδών. Αμυντικά δεν πάτησε τόσο καλά ούτε ο Λούκας Τέιλορ που έψαχνε συνεργασίες με τον Αντρίγια, ωστόσο, ο χρόνος που δουλεύουν μαζί και συνυπάρχουν, αποτυπώθηκε και στο γήπεδο. Λάθη και από τον άξονα χωρίς καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Πιο θετικός ο Βραζιλιάνος επιθετικά, έχοντας κάποιες κούρσες και ορισμένα ανεβάσματα καθώς αρέσκεται να παίζει σε όλη την πλευρά.

Στο 25ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Φαν Χίνκελ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μαντουέκε με κοντινό πλασέ, μετά από ολιγωρία της άμυνας των «ασπρόμαυρων», άνοιξε το σκορ για την PSV.

Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης δεν ήταν δυνατό να κινηθούν στο ίδιο τέμπο και κυρίως οι Ολλανδοί που ρόλαραν με το ρυθμό τους το παιχνίδι, έχοντας από νωρίς το πόδι στο γκάζι. Από την άλλη, η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να χτίσει επίθεση από πίσω απέναντι σε μια έτοιμη ομάδα, να πιέσει από την πρώτη πάσα, αποδείχθηκε… δύσκολη αποστολή. Αλλά όπως θα έλεγε και ο Λουτσέσκου: «Είμαστε στην αρχή της αρχής….».

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Εσίτι, Λάμπρου, Καγκάβα, Σφιντέρσκι. Αγωνίστηκαν και οι Πασχαλάκης, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Λύρατζης, Σβαμπ, Νινούα, Βρακάς, Τζόλης, Μουργκ, Ολιβέιρα, Κούτσιας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected