Αθλήματα

Πρώτος WTA τελικός για τη Γραμματικοπούλου, έκανε το πρώτο βήμα η Παπαμιχαήλ

Η τρομερή σεζόν στα διπλά συνεχίζεται για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που προκρίθηκε στον 1ο τελικό της καριέρας της στο WTA Tour, στη Λωζάνη της Ελβετίας, μαζί με τη συμπαίκτριά της, Ulrikke Eikeri.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Γραμματικοπούλου και η Eikeri, πρωταθλήτριες σε ένα 25άρι τουρνουά της ITF αυτή τη χρονιά, προκρίθηκαν αμφότερες στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας τους, κερδίζοντας στον σημερινό ημιτελικό του Ladies Open Lausanne τη Γιαπωνέζα Eri Hozumi και την Κινέζα Shuai Zhang, Νο.3 στο ταμπλό, με 7-6 (3), 6-2.

Έκαναν έναν απίθανο αγώνα οι Γραμματικοπούλου και Eikeri, απέναντι στο Νο.131 και στο Νο.60 αντίστοιχα της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών. Στο 1ο σετ ανέτρεψαν το 1-3 και προηγήθηκαν δυο φορές με break, στο 5-3 και στο 6-5, και τις δυο όμως δεν μπόρεσαν να κλείσουν το σετ στο σερβίς τους. Το έκαναν ωστόσο στο tie-break, όπου προηγήθηκαν με 4-0 και δεν κοίταξαν πίσω τους.

Στο 2ο σετ η 24χρονη Ελληνίδα και η Νορβηγίδα παρτενέρ της βρέθηκαν ξανά πίσω με break έπειτα από ένα game (0-1), αλλά απάντησαν με ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, που τις έφερε μπροστά με 4-1. Έκτοτε δεν έχασαν τον έλεγχο και με love service game ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, στο 8ο game.

Η Βαλεντίνη πραγματοποιεί μια φανταστική χρονιά στα διπλά, έχοντας κερδίσει τους 4 από τους 22 τίτλους που έχει συνολικά στην καριέρα της. Η διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές που επίσης είχε πολύ καλές συγκομιδές, είναι πως όλοι οι τίτλοι είναι σε δυνατές διοργανώσεις. Έχει κερδίσει τα 25άρια της Μόσχας (με Anastasia Zakharova), του Villa Maria (με Richel Hogenkamp), του Montemor-O-Novo (με Eikeri), καθώς και το 60άρι του Stare Splavy (με Hogenkamp).

Τώρα προκρίθηκε για πρώτη φορά σε έναν τελικό σε 250άρι και σε έναν τελικό WTA διοργάνωσης, στη Λωζάνη της Ελβετίας. Από το Νο.162 που βρίσκεται, έχει εξασφαλίσει ήδη νέο career high και την πρώτη της είσοδο στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών της WTA. Αν κατακτήσει τον τίτλο μπορεί να φτάσει μέχρι και το Νο.130, ενώ αν ηττηθεί στον αυριανό τελικό θα ανεβεί στο Νο.141.

Η Eikeri που βρίσκεται στο Νο.130, επίσης προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό σε WTA τουρνουά. Η 28χρονη Νορβηγίδα έχει εξασφαλίσει επίσης career high με την άνοδό της στο Νο.117, ενώ αν φύγει από τη Λωζάνη με τον τίτλο θα σκαρφαλώσει στο Νο.108, πολύ κοντά στην πρώτη της είσοδο στο Top 100.

Εκτός από τη μεγάλη νίκη σήμερα, Γραμματικοπούλου και Eikeri πέτυχαν ακόμα 2 νίκες στο 250άρι της Λωζάνης. Στον 1ο γύρο είχαν αποκλείσει τις Elixane Lechemia και Ingrid Neel με 6-4, 6-0, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τις Quinn Gleason και Jessy Rompies με 6-3, 4-6, 10-6.

Ο τελικός θα αρχίσει μετά τον τελικό του μονού (Tamara Zidansek-Clara Burel), περίπου στις 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Η Γραμματικοπούλου και η Eikeri θα αντιμετωπίσουν δυο Ελβετίδες που μπήκαν στο ταμπλό με wild card, τις Susan Bandecchi και Simona Waltert, που βρίσκονται αμφότερες χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά πέτυχαν 3 νίκες χωρίς να χάσουν σετ και κάνουν ένα εκπληκτικό τουρνουά, ενώ αγωνίζονται και μπροστά στους συμπατριώτες τους.

Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Έκανε το πρώτο βήμα η Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε μετά από μάχη 2,5 ωρών την Dalila Spiteri και έκανε το πρώτο βήμα για την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό της WTA 250 διοργάνωσης του Παλέρμο.

Η 28χρονη Ελληνίδα, η οποία διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας της και αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε και την πρώτη της είσοδο στο Top 200, δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ιταλίδα, No.483 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 3-6, 7-5, 6-2 και την πρόκριση για τον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Internazionali Femminili di Palermo.

H Παπαμιχαήλ, Νο.3 στο ταμπλό των προκριματικών και Νο.199 στον κόσμο, βρέθηκε πίσω με 0-3 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και δεν επέστρεψε ποτέ στο 1ο σετ, το οποίο έχασε με 3-6.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-2 και είχε ευκαιρίες για να κάνει το double break, δεν τις εκμεταλλεύτηκε όμως και αργότερα ισοφαρίστηκε σε 5-5. Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, κατάφερε να σταθεί στο ύψος της και να σβήσει game point στο 11ο game, για να κάνει το break στην 3η της ευκαιρία στο game και να περάσει ξανά μπροστά, στο 6-5.

Κράτησε το σερβίς της για το 7-5 και έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ, όπου χρειάστηκε μια νέα ανατροπή, αφού βρέθηκε πίσω με 0-2. Φάνηκε όμως πιο δυνατή πνευματικά και σωματικά από την αντίπαλή της, για να κερδίσει τα 6 επόμενα games και να ολοκληρώσει την πολύ σημαντική αυτή νίκη έπειτα από 2 ώρες και 21 λεπτά παιχνιδιού.

Την Κυριακή, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Katharina Gerlach, No.5 στο προκριματικό ταμπλό και Νο.225 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με φόντο μια θέση για το κυρίως ταμπλό του WTA τουρνουά του Παλέρμο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected