Διάφορα

Τρίτη δόση εμβολίου τον Σεπτέμβριο – Ποιες περιπτώσεις αφορά

Επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19 αφορά – σε πρώτη φάση – τους ανοσοκατασταλμένους, σύμφωνα με τα όσα είπε η κυρία Θοδωρίδου. Όπως εξήγησε, το θέμα της τρίτης δόσης θα τεθεί μετά το Σεπτέμβριο.

«Επίσης, θα ακολουθήσουν οι ομάδες που έχουμε δει ότι υστερούν σε ανοσολογική ανταπόκριση», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού. Σε ερώτηση που αφορούσε το ποσοστό των εμβολιασμένων, οι οποίοι ασθενούν και νοσηλεύονται, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι οι ασθενείς που εισάγονται σε ΜΕΘ σε ποσοστό πάνω από 90% είναι ανεμβολίαστοι. Ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιοι που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις να νοσήσουν, όμως νοσούν ελαφρά και σπάνια μπαίνουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Για το αν θα εμβολιάζονται και στη χώρα μας τα παιδιά 12 ως 15 ετών – τα οποία ήδη εμβολιάζονται στις ΗΠΑ και στον Καναδά – η κυρία Θεοδωρίδου απάντησε: «η πλειονότητα των χωρών έχει προτάξει των εμβολιασμών στα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα ή στα παιδιά που ζουν με ευάλωτα άτομα καθώς αυτά τα παιδιά θα πρέπει να προστατεύσουμε και για να προστατέψουν τους γύρω τους».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected