Κατηγορίες
Αθλήματα

Η εξήγηση της απουσίας εθνόσημου από τη φανέλα του Τσιτσιπά

Πολύς θόρυβος προκλήθηκε την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν φορούσε στον πρώτο του αγώνα στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο το εθνόσημο στην φανέλα του.

Ο απεσταλμένος του Realfm 97,8 στο Τόκιο, Γιάννης Γιαγκίνης έδωσε στον «αέρα» της καθημερινής εκπομπής RealSports, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους λόγους της απουσίας του εθνόσημου, που από ότι φαίνεται είναι μια πρακτική που ακολουθείται για όλους τους αθλητές του τένις. Επίσης, σχολίασε το τι θα γίνει στα προσεχή παιχνίδια του Έλληνα σταρ του τένις.

“Ρώτησα γιατί είδα τον πανικό στα social media. H απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη και από την πλευρά του Στέφανου αλλά και από την πλευρά της Ολυμπιακής Ομάδας. Οι αθλητές του τένις δεν φορούν την επίσημη εμφάνιση της ολυμπιακής ομάδας, αλλά την εμφάνιση των χορηγών τους. Αυτή είναι μια παραχώρηση που αφορά όλους τους αθλητές, και τον Τζόκοβιτς και όλους” περιέγραψε.

“Ο Στέφανος επειδή έχει έναν συγκεκριμένο χορηγό και επειδή η ίδια η ΔΟΕ για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι τενίστες θα συμμετέχουν στο τουρνουά, έκανε αυτή την παραχώρηση, να αγωνίζονται δηλαδή με τους δικούς τους χορηγούς. Η εταιρεία που ντύνει την κάθε ομάδα, έχει πάρει ουσιαστικά τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί το εθνόσημο. Το εθνόσημο δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί άλλη εταιρεία, άρα η εταιρεία που ντύνει τον Στέφανο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το εθνόσημο. Του έφτιαξε μια φανέλα που είναι στα ελληνικά χρώματα, γαλανόλευκη, αλλά δεν μπορούσε να υπάρξει το εθνόσημο. Αυτό που μπορεί να υπάρξει και από ότι μαθαίνω θα υπάρχει στον επόμενο αγώνα, είναι το “Ελλάς”. Δεν επιτρέπεται το εθνόσημο, αλλά το Ελλάς μπορεί να μπει” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected