Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Οδεύουν προς το τοπικό ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ και ΠΑΟ Βάρδας

Τα πράγματα για το ΣΥΝΚΑ παίρνουν την άσχημη τροπή που είχε διαφανεί εξ αρχής, όμως πέραν του αν θα επιβεβαιωθεί και με τη «βούλα» η αποχώρηση του σωματείου από την Γ’ Εθνική, είναι και ποια θα είναι η επόμενη μέρα του σωματείου.

Μετά τους Μάστορα, Παληγεώργο, Βλαχάκη, Τσίτα, Περδικάκη, Αφράτη, Σκουλά και Νικόλτση, σειρά πήρε ο Βασίλης Μαθιουδάκης (φωτ), που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις τη σεζόν που πέρασε μέχρι να κληθεί να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Γενικότερα είδε μια πολύ καλή τριετία με τη φανέλα της ομάδας. Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από τρία χρόνια κοινής πορείας με την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ έφτασε η ώρα να πούμε “αντίο”.

Θα θυμάσαι τόσο τις καλές, όσο και τις κακές στιγμές που έζησα μαζί με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα και στην οικογένεια Αλεξάκη.

Εύχομαι τα καλύτερα και πολλές προσωπικές επιτυχίες σ’ όλους όσοι συνεργάστηκα αυτά τα τρία χρόνια.»

*Athlitiko

ΠΑΟ Βάρδας: Δεν δηλώνει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα-Ύστατες προσπάθειες ως την Παρασκευή

Την απόφαση να μην δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έλαβε η Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΒ. Ποια Γενική Συνέλευση, αυτά τα 10 άτομα που βρέθηκαν εκεί σήμερα το βράδυ στο Δημαρχείο Βάρδας.

Το λέμε αυτό, καθώς δεν αποκλείεται, αυτή η απόφαση που πάρθηκε, σε δυο-τρεις μέρες να αλλάξει. Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ένα. Αυτή η απόφαση που έλαβαν αυτοί οι δέκα που ήταν παρόντες, δεν ήταν μια απόφαση η οποία πάρθηκε “αβρόχοις ποσί”.

Ήταν μια απόφαση, την οποία έλαβαν δέκα άνθρωποι, οι οποίοι έχουν προσφέρει αμέτρητα χρήματα και ώρες προσωπικής εργασίας για την ομάδα. Μόνο ένας απουσίαζε από αυτή τη Γενική Συνέλευση. Και αυτός ήταν ο Γιάννης Λέντζας, ο οποίος όπως σας γράψαμε και χθες, απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Ηλείας. Το πόσες πιθανότητες υπάρχουν, ο Γιάννης Λέντζας, επιστρέφοντας στη Βάρδα, να μπορέσει να αλλάξει το κλίμα, είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το προβλέψουμε αυτή τη στιγμή. Το βέβαιο είναι ότι έως την Παρασκευή, πρέπει η ομάδα να δηλωθεί στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο

. Και το ερώτημα είναι γιατί αν δηλωθεί σε κάποια από τις δυο διοργανώσεις, αν δεν υπάρχει προοπτική να κατέβει. Εξάλλου, αν δεν κατέβει σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, προβλέπεται πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών. Αντίθετα, αν δεν δηλωθεί στο Κύπελλο, θα πληρωθεί μεν το πρόστιμο που ισοδυναμεί με το παράβολο της συμμετοχής, αλλά η ομάδα “καθαρή”, θα μπορέσει να τοποθετηθεί από την ΕΠΣΗ στην Α1 κατηγορία και να περιμένει πότε θα ετοιμαστεί η προκήρυξη, ώστε να δηλώσει συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα, εάν και εφόσον βέβαια υπάρξει διοίκηση η οποία θα αναλάβει.

Τα δύο βασικά ζητήματα από δω και πέρα

Το ένα λοιπόν και βασικό, είναι η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής. Θέμα το οποίο θα λήξει μέχρι την Παρασκευή. Το άλλο και πρώτιστης σημασίας και αυτό, είναι το διοικητικό. Η ομάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει διοίκηση, την περσινή, ωστόσο επειδή η θητεία της λήγει, εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν γίνουν εκλογές να αναδειχθεί μια νέα, τότε θα κινδυνεύσει να χάσει και την αναγνώρισή της από την Πολιτεία, να διαγραφεί από το Μητρώο της Γ.Γ.Α. και να μην μπορεί ούτε στη Β΄ τοπική κατηγορία να αγωνιστεί, χάνοντας και μελλοντικές επιχορηγήσεις, αλλά και τη δυνατότητα να αγωνίζεται στο “Γρηγόριος Καλάκος”.

Απουσία φορέων

Εκείνο το οποίο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους παρευρισκόμενους στη Γενική Συνέλευση, πέρα από τη μηδαμινή συμμετοχή, ήταν η παντελής απουσία θεσμικών φορέων της περιοχής. Όπως έλεγαν οι παριστάμενοι, η Βάρδα είναι άγνωστη στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός Ηλείας. Όμως ο ΠΑΟ Βάρδας, είναι γνωστός. Είναι η μόνη διαφήμιση για τον Δήμο και την πόλη της Βάρδας.

ilia.news.gr

error: Protected