Κατηγορίες
Αθλήματα

Τόκιο 2021 – Στον τρίτο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

© Kopatsch/Sato/Sidorjak

Ένας φοβερός Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-3, 6-4 του Frances Tiafoe για τον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στη 16άδα του Τόκιο, αλλά και τη ρεβάνς για την ήττα του από τον Αμερικανό στο Wimbledon πριν από έναν μήνα.

Υπήρχε προειδοποίηση για τυφώνα σήμερα από τη μετεωρολογική υπηρεσία και ο αγώνας, που άνοιγε το σημερινό πρόγραμμα του Ariake Tennis Centre Court, έγινε με κλειστή την οροφή.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Στέφανος έπαιξε πολύ καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας του και τελείωσε τον αγώνα με 9 άσους, 22 winners και 16 αβίαστα λάθη. Μόλις 7 winners και 17 αβίαστα λάθη είχε ο Tiafoe.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο.3 στο ταμπλό, χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 1ο game της αναμέτρησης, αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό που έμελλε να αντιμετωπίσει σε ολόκληρο το ματς. Στο 2ο game ανέτρεψε το 40-0 και έκανε το break στο σερβίς του Αμερικανού, για να προηγηθεί με 2-0 και λίγο μετά με 3-0.

Το σερβίς του δεν κινδύνεψε σε κανένα game από τότε έως και το τέλος του αγώνα, ενώ έκανε ακόμα ένα break στο 5ο game του 2ου σετ (3-2), για να φτάσει με ασφάλεια σ’ αυτή την άνετη επικράτηση, σε 77 μόλις λεπτά παιχνιδιού.

Ο Στέφανος, ο οποίος αγωνίστηκε με το εθνόσημο για πρώτη φορά σήμερα μετά την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στον πρώτο του αγώνα με τον Philipp Kohlschreiber, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ugo Humbert και Miomir Kecmanovic στον 3ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected