Κατηγορίες
Γενικά

Βαρυμπόμπη : Έσβηνε εθελοντικά την φωτιά στα σπίτια άλλων και κάηκε το δικό της

Βιβλική είναι η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα που »χτύπησε» ανελέητα Βαρυμπόμπη, Αδάμες και απείλησε τις γύρω περιοχές.

Η φωτιά μπαίνει σε αυλές και κήπους σπιτιών.. Κάτοικοι βοηθούν τους πυροσβέστες να φτάσουν στις φλόγες για να τις κατασβέσουν δίνοντας δίνουν »τιτάνια» μάχη και έχοντας να αντιμετωπίσουν τον… »εφιάλτη» των αναζωπυρώσεων. Η κάψα φτάνει στα πρόσωπα. Εθελοντές ανεβασμένοι πάνω σε υδροφόρες, προσπαθούν να σώσουν σπίτια.

Συγκλονιστική είναι μαρτυρία ενός από τους εθελοντές που αναφέρει ενώ δείχνει την κοπέλα-εθελόντρια που βρίσκεται δίπλα του: «Είμαστε από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά και σβήνει το κορίτσι εθελοντικά και το σπίτι της έγινε κάρβουνο. Προσπαθώντας να σώσει άλλα σπίτια.»

Παράλληλα, βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει άνδρες μέσα σε ένα πυροσβεστικό όχημα να περνούν μέσα από τη φωτιά..

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά.. Μάταια όμως.. Η φωτιά κινήθηκε προς το Κρυονέρι απειλώντας νεκροταφείο της περιοχής..

*με στοιχεία από το sport-fm.gr

error: Protected