Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Συγκλονιστική μάχη για τη Σάκκαρη, νικήτρια στο τέλος η Αζαρένκα (vid)

φωτ. Patrice Lapointe/Tennis Canada

Μια συγκλονιστική μάχη έδωσε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κοίταξε στα μάτια για περισσότερο από 2,5 ώρες τη Victoria Azarenka και έφτασε κοντά σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή, αλλά η πολύ έμπειρη Λευκορωσίδα πανηγύρισε τελευταία και πήρε την πρόκριση για την τελική 8άδα του Μόντρεαλ.

Παρότι ήταν πίσω με σετ, η Μαρία Σάκκαρη οδήγησε τη Victoria Azarenka σε μια πολύ μεγάλη μάχη που κρίθηκε σε tie-break στο 3ο σετ και την ώθησε στα όριά της, με τη Λευκορωσίδα όμως, κάτοχο 2 Grand Slam τίτλων και πρώην Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, να παίρνει τελικά τη νίκη με 6-4, 3-6, 7-6 (2).

Αν και είχε καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι η Σάκκαρη, ανοίγοντας με break το παιχνίδι για το 2-0, η Azarenka βρήκε τα πατήματά της, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της Σάκκαρη από τη γραμμή του σερβίς και κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-4.

Η Σάκκαρη προηγήθηκε και στο 2ο σετ με 2-0. H Azarenka ισοφάρισε ξανά σε 2-2, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αυτή τη φορά ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας νέο break στο 6ο game για το 4-2. Στη συνέχεια κράτησε εύκολα το σερβίς της στο 7ο (5-2) και στο 9ο game και έστειλε τον αγώνα σε 3ο σετ.

Έχοντας βελτιωθεί πάρα πολύ από τη γραμμή του σερβίς, η Μαρία συνέχισε να είναι πολύ απειλητική και την περισσότερη ώρα είχε το προβάδισμα και στο 3ο σετ.

Αφού πρώτα έσβησε 3 break points στο 2ο game για την ισοφάριση σε 1-1, έκανε break στο σερβίς της Azarenka και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα, με 2-1. Σβήνοντας νέο break point έφτασε στο 3-1, ενώ κράτησε πιο εύκολα το σερβίς της στο 6ο game και διεύρυνε το προβάδισμά της στο 4-2.

Τελικά, ήρθε ένα κακό service game μετά από πολύ ώρα για τη Σάκκαρη στο 8ο game και η Azarenka ήταν εκεί για να το εκμεταλλευτεί και με το break back να ισοφαρίσει σε 4-4. Στη συνέχεια η Λευκορωσίδα άσκησε έντονη πίεση στη Σάκκαρη, αναγκάζοντας 2 φορές, στο 5-4 και στο 6-5, να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια όμως ανταποκρίθηκε αψογα και υπερασπίστηκε το σερβίς της χωρίς να χάσει πόντο και τις 2 φορές!

Στο tie-break ωστόσο η πιο έμπειρη Azarenka ήταν εκείνη που απέφυγε τα λάθη και απέκτησε από νωρίς ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα με 4-2. Η Σάκκαρη μείωσε προσωρινά σε 4-2, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί και η Vika πήρε τελικά το tie-break με 7-2, ολοκληρώνοντας μια πολύ, πολύ δύσκολη νίκη, με τους ανάλογους πανηγυρισμούς.

Σε μια λευκορωσική μάχη, η Azarenka αναμένεται να αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka αύριο, για τα προημιτελικά του National Bank Open. H Sabalenka κέρδισε νωρίτερα τη Rebecca Marino εύκολα, με 6-1, 6-3.

Η Μαρία αφήνει σίγουρα με τις καλύτερες εντυπώσεις και παλεύοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό το Μόντρεαλ, για να μεταβεί στο Σινσινάτι και το επόμενο πολύ μεγάλο τουρνουά – επίσης 1000άρι – Western & Southern Open.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected