Κατηγορίες
Διάφορα

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Τζο Μπάιντεν : «Δεν υπάρχει περίπτωση οι Ταλιμπάν να πάρουν τον έλεγχο στο Αφγανιστάν» (vid)

Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στις 8 Ιουλίου, διαβεβαίωνε πως η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν δεν θα σημάνει κατάρρευση της εκεί κυβέρνησης και ότι οι Ταλιμπάν δεν θα πάρουν τον έλεγχο!

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν η αποχώρηση θα σημάνει κατάρρευση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, ο Τζο Μπάιντεν απαντά πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Εξηγεί πως η αφγανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μείνει σταθερά στη θέση της, ενώ σε άλλη ερώτηση που συνέκρινε την αποχώρηση από το Αφγανιστάν με την αποχώρηση από το Βιετνάμ, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Μάλιστα διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση τα ελικόπτερα να φεύγουν από την ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται κριτική από τους Ρεπουμπλικάνους για την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, αν και επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ η πολιτική των ΗΠΑ κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η συνάντηση των Ταλιμπάν με την απερχόμενη κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να διαπραγματευτούν για την μεταβατική περίοδο.

Οι Ταλιμπάν δεν συνάντησαν καμία ουσιαστική αντίσταση στην πορεία τους προς την κατάληψη της Καμπούλ, ενώ τις τελευταίες μέρες εκτός από τις Δυτικές Δυνάμεις που αποχωρούν, μαζί τους φεύγουν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τμήματα του στρατού.

*pronews.gr

error: Protected