Διαιτησία

Στην Ελβετία για μια εβδομάδα Τσιοφλίκη – Κομισοπούλου, στη Νορβηγία η Δεληγιάννη

Μετά τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA σε επίπεδο ανδρών, φθάνει η στιγμή της έναρξης και των αντιστοίχων γυναικείων, με την τέλεση προκριματικών αγώνων του “θηλυκού” Champions’ League την προσεχή εβδομάδα αλλά και με σημαντική παρουσία Ελληνίδων διεθνών διαιτητριών και βοηθών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία επιχειρεί να αναβαθμίσει την συγκεκριμένη διοργάνωση, δίνοντας πλέον το δικαίωμα και σε μη πρωταθλήτριες ομάδες στην χώρα τους, να λαμβάνουν μέρος ακολουθώντας ξεχωριστό “μονοπάτι” πρόκρισης, με την συγκρότηση τεσσάρων προκριματικών ομίλων.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα Ελευθερία, στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην Ζυρίχη θα φιλοξενηθούν, κατά το διάστημα 16-21 Αυγούστου, οι αναμετρήσεις του 1ου ομίλου τον οποίο συγκροτούν η εκπρόσωπος της διοργανώτριας πόλης FK Zurich, η ιταλική ACF Milan, η γερμανική TSG 1899 Hoffenheim και η ισλανδική Valur Reykjavik.

Για τις διαιτητικές ανάγκες του ομίλου αυτού θα ταξιδέψουν αύριο για την ελβετική πόλη (που – παρεμπιπτόντως – τυγχάνει και έδρα της FIFA, της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας) η διεθνής ρέφερι Ανδρομάχη Τσιοφλίκη (που ολοκλήρωσε την περίοδο 2020-2021 με πολύ καλή παρουσία στα πρωταθλήματα Super League 2 και Football League) και η επίσης διεθνής βοηθός Γεωργία Κομισοπούλου (επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά την γέννηση της κόρης της), που έχουν ήδη οριστεί να διευθύνουν με Λιθουανές συνεργάτιδες (Irina Pozdejeva, Rasa Imanalijeva) τον αγώνα που θα διεξαχθεί την Τρίτη 17 Αυγούστου στο στάδιο “Letzigrund” μεταξύ της Χοφενχάιμ και της Βαλούρ.

Στην συνέχεια, οι νικήτριες των δύο ημιτελικών θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ οι ηττηθείσες την τρίτη, ενώ θεωρείται δεδομένο πως οι δύο Λαρισαίες θα οριστούν εκ νέου, η μεν κ. Τσιοφλίκη σε ρόλο τέταρτης, η δε κ. Κομισοπούλου ως βοηθός.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο του 3ου ομίλου της ίδιας διοργάνωσης, η έτερη Λαρισαία διεθνής Αλεξάνδρα Δεληγιάννη θα ταξιδέψει για την Νορβηγία, όπου την Τετάρτη 18 Αυγούστου θα διευθύνει στο “Koteng Arena” της πόλης Trondheim τον αγώνα ανάμεσα στην “οικοδέσποινα” BK Rosenborg και την λευκορωσική Minsk, με βοηθό την Θεσσαλονικιά Ζωή Παπαδοπούλου, ενώ η υπόλοιπη διαιτητική ομάδα προέρχεται από την Ουγγαρία (Anita Vad, Eszter Urban).

Toν “νορβηγικό” όμιλο συμπληρώνουν η ισπανική Levante και η σκωτσέζικη Celtic, ενώ και εκεί θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ήδη περιεγράφηκε για τον όμιλο της Ζυρίχης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected