Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Τεσσάρα” στην πρεμιέρα η Μπαρτσελόνα, άνετο ξεκίνημα για τη Σεβίλλη

Ο Λιονέλ Μέσι δεν μένει στο “Καμπ Νόου” ανήκοντας πλέον στο δυναμικό της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η Μπαρτσελόνα είναι εδώ και με τους παίκτες που έμειναν για να στηρίζουν την επιθετική της γραμμή, πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής (15/8) μία σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Σοσιεδάδ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη φετινή La Liga.

Οι Γκριεζμάν, Ντεπάι και Μπρέθγουεϊτ ήταν όλοι τους σε εξαιρετική βραδιά, όμως κορυφαίος όλων ήταν ο Δανός επιθετικός, που με δύο γκολ (πρώτα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα μετά από τον Δεκέμβριο του 2020) και μία ασίστ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι μπλαουγκράνα να πάρουν το τρίποντο και να μην πέσουν σε νάρκη, που συνήθως είναι καλά κρυμμένες στις πρεμιέρες κάθε σεζόν.

Οι συνθέσεις στο Καμπ Νου :

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν) : Νέτο, Ντεστ (71′ Έμερσον), Πικέ, Γκαρσία (84′ Αραούχο), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (83′ Γκονσάλες), Ντε Γιονγκ (71′ Σέρτζι Ρομπέρτο), Πέδρι, Γκριεζμάν, Μπρέθγουεϊτ, Ντεπάι (90′ Λανγκλέ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Μπαρενετσέα) : Ρεμίρο, Θαλδούα (66′ Γκοροσαμπέλ), Ελουστόντο (81′ Πατσέκο), Λε Νορμάν, Αϊχέν, Σίλβα (46′ Μπαουτίστα), Θουμπιμέντι, Γιανουζάι (46′ Μπαρενετσέα), Πόρτου (66′ Λομπέτε), Οϊαρθάμπαλ

Την ίδια ώρα, η Σεβίλλη είχε εύκολο έργο στην πρεμιέρα, που επικράτησε της νεοφώτιστης Ράγιο Βαγιεκάνο με σκορ 3-0.

Οι Ανδαλουσιάνοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και σε αυτό βοήθησε ο Έρικ Λαμέλα, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική μέρα και πέτυχε δύο τέρματα, ενώ το άλλο το έβαλε ο Εν Νεσίρι.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες όταν ο τερματοφύλακας τους, Ζιντάν, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και έστειλε την ομάδα του Λοπετέγκι στην άσπρη βούλα. Στο 19′ ο Εν Νεσίρι, που ανέλαβε την εκτέλεση του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Στο 55′ ο Έρικ Λαμέλα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, ενώ στο 79′ ο Αργνετινός άσος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις στο Σάντσεθ Πιθχουάν :

Σεβίλλη (Χαβιέρ Ντίαθ) : Ντμίτροβιτς, Νάβας, Ρεκίκ (52’ Γκόμες), Κουντέ, Κάρλος, Ακούνια, Φερνάντο (89’ Ρομέρο), Χορδάν (84’ Ορτίθ), Όσκαρ, Ιντρίσι (46’ Λαμέλα), Εν Νεσιρί

Ράγιο Βαγιεκάνο (Άντονι Ιραόλα) : Ζιντάν, Γκαρσία, Μπάλιου, Μάριο Σουάρεθ, Κατένα, Άλβαρο Γκαρσία, Όσκαρ Βαλεντίν, Κομεσάνια (61’ Μερκελάνθ), Εντεκά (71’ Μπεμπέ), Τρέχο (19’ Ντιμιτριέβσκι), Παλαθόν (61’ Σις)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 13/8

Βαλένθια – Χετάφε  1-0

Σάββατο 14/8

Κάντιθ – Λεβάντε  1-1
Μαγιόρκα – Μπέτις  1-1
Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης  1-4
Οσασούνα – Εσπανιόλ  0-0

Κυριακή 15/8

Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης  1-2
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ  4-2
Σεβίλλη – Ράγιο Βαγιεκάνο  3-0

Δευτέρα 16/8

Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (21.00)
Έλτσε – Αθλέτικο Μπιλμπάο (23.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected