Διάφορα

Θάνος Πλεύρης (2010) : “Ακούγαμε επιστήμονες να λένε είναι εγκληματική αμέλεια αν δεν κάνετε το εμβόλιο χωρίς να μπορούν να απαντήσουν ποια είναι αυτή η αναγκαιότητα”

Να καθαρίσει τον covid όπως τα Εξάρχεια και παλιότερα όπως τους μετανάστες, κλήθηκε ο Θάνος Πλεύρης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ως νέος υπουργός Υγείας και εξαργυρώνοντας τη μακρά πορεία του στον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Την ώρα που η πανδημία μπαίνει στο τέταρτο και ίσως κρισιμότερο “κύμα” της, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει τα κλειδιά του πλέον νευραλγικού υπουργείου σε έναν βουλευτή του που αφενός έχει συνδεθεί με τον συνωμοσιολογικό χώρο της ακροδεξιάς και των “Μακεδονομάχων”, αφετέρου έχει στιγματιστεί στη δημόσια σφαίρα από τις καθόλα μη ανθρωπιστικές δηλώσεις του περί μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο άνθρωπος λοιπόν που καλείται τώρα να διαχειριστεί τη δημόσια υγεία και όσα αυτή πρεσβεύει για την απρόσκοπτη απόδοσή της σε οποιονδήποτε την έχει ανάγκη ως αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα -που δεν μπορεί να κρίνεται αλα κάρτ- μας έχει “χαρίσει” τοποθετήσεις για σφράγισμα συνόρων ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει “παράπλευρες απώλειες”. Δηλαδή νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Δέκα χρόνια πριν λοιπόν, το 2011 και στα πλαίσια εκδήλωσης του ακροδεξιού περιοδικού Patria, ο νυν υπουργός Υγείας και άλλοτε σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδης όταν διατελούσε και εκείνος υπ. Υγείας, ανέπτυσσε το σκεπτικό του σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίζεται το ζήτημα της μετανάστευσης.

Όπως έλεγε τότε λοιπόν ο κ. Πλεύρης, δύο είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Η φύλαξη των συνόρων και τα “αντικίνητρα” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παραμονής των μεταναστών στη χώρα τους. Ο ίδιος εξηγούσε καταχειροκροτούμενος από το κοινό του, “η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!”.

“Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους-. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!”.

Η εκδήλωση είχε γίνει στις 10-4-2011 και το παρακάτω βίντεο είναι μάρτυρας των λεγόμενων.

Σε άλλες αναφορές βέβαια από το παρελθόν του, ο υπ. Υγείας μιλούσε και για καθαρότητα του ελληνικού έθνους.

περισσότερα στο news247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected