Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Η απόλυτη ψυχρολουσία για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ

Την επόμενη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλείσει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021, θα ακολουθήσει εκκαθάριση στην ΗΔΙΚΑ με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις φορολογικές δηλώσεις και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι νέες δηλώσεις.

Φέτος, το κοινωνικό τιμολόγιο θα είναι απαραίτητο καθώς, όπως φαίνεται βαίνουμε προς μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας ο οποίος τόνισε «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. Μπορεί κάποιες εταιρείες να απορροφήσουν κάποιο κομμάτι αυτής της πίεσης από την άνοδο του κόστους».

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, το αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα προκαλέσουν «εμφράγματα» σε πολλούς καθώς, θα επηρεαστούν τα τεκμήρια διαβίωσης, πράγμα που θα πετάξει εκτός πολλούς δικαιούχους.

Το κοινωνικό τιμολόγιο όμως δεν θα είναι το μόνο που θα επηρεαστεί. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Για την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων στην πλειονότητα τους στη λίστα των κριτηρίων περιλαμβάνεται και το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου. Ο κατάλογος των επιδομάτων που μπαίνουν σε κίνδυνο είναι το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κ.α. Για τη χορήγηση των επιδομάτων λαμβάνεται υπόψη η φορολογητέα – αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected