Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρόκριση για τον Θάνο, εκτός συνέχειας ο Ξυλάς

Ο Αριστοτέλης Θάνος κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό στο 15άρι τουρνουά του Ulcinj στο Μαυροβούνιο ως lucky loser κατακτώντας μάλιστα πρόκριση στον 2ο γύρο.

Αντίθετα, ο Γιάννης Ξυλάς ο οποίος επίσης ξεκίνησε τη πορεία του από το προκριματικά δε μπόρεσε παρά τη προσπάθεια του να κερδίσει, μένοντας εκτός συνέχειας.

Με πολύ καλές εμφανίσεις παρουσιάστηκαν στα προκριματικά ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Γιάννης Ξυλάς, στο χωμάτινο τουρνουά του Μαυροβουνίου. Ο Θάνος σημείωσε νίκη στη 1η μάχη που έδωσε ως Νο.1 στα προκριματικά, αλλά στον αγώνα ένταξης του στο κυρίως ταμπλό ηττήθηκε με 2-0 από το Νο.8 Aleksandar Tomas.

Όπως αναφέρει το tennisnews, παρά την ήττα του ο Έλληνας αθλητής μπήκε στη κλήρωση του κυρίως ταμπλό ως lucky loser και μάλιστα κατάφερε να πάρει και τη νίκη στη μάχη που έδωσε σήμερα απέναντι στον Κροάτη Duje Kekez, με 2-6, 7-6 (6), 6-0.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχανε με 2-6 στο tie-break του 2ου σετ και κατάφερε να σβήσει 4 match points στη σειρά και να πάρει 6 συνεχόμενους πόντους συνολικά, για να το κερδίσει με 8-6 και να επιστρέψει στο παιχνίδι. Μετά απ’ αυτό δεν έχασε ούτε ένα game και ολοκλήρωσε την ανατροπή έπειτα από 2 ώρες και 24 λεπτά αγώνα.

Για μια θέση στα προημιτελικά θα κοντραριστεί με το Νο.5 του ταμπλό από το Εκουαδόρ, March Antonio Cayetano.

Ο Γιάννης Ξυλάς είχε μια πολύ καλή παρουσία στο προκριματικό ταμπλό, καθώς μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο και να προκριθεί στο κυρίως, έπειτα από 2 σερί νίκες που πέτυχε, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ.

Στον σημερινό αγώνα που έδωσε στον 1ο γύρο, βρέθηκε απέναντι στον Ιταλό Antonio Messara και παρότι πήρε το προβάδισμα στον αγώνα, δε κατάφερε να προκριθεί, χάνοντας με 3-6, 6-3, 6-3 έπειτα από 2 ώρες και 34 λεπτά μάχης, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ καλή παρουσία του στα μονά της διοργάνωσης.

Οι δυο τενίστες ένωσαν τις δυνάμεις τους και στα διπλά, εκεί όπου πανηγύρισαν τη νίκη στη 1η αναμέτρηση που έδωσαν, εξασφαλίζοντας τη πρόκριση τους στα προημιτελικά.

Η νίκη για το δίδυμο Ξυλά-Θάνο ήρθε με 1-6, 6-4 [10-7] σε βάρος των Antonio Messara και του Ουκρανού Oleksandr Ovcharenko.

Η πρόκριση στα ημιτελικά θα δοθεί για την Ελληνική ομάδα κόντρα στους Νο.1 του ταμπλό Juan Pablo Paz από την Αργεντινή και Eric Vanshelboim από την Ουκρανία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected