Εθνικές Ομάδες

Θετική κατά διαστήματα παρά την ήττα στην Ελβετία η Εθνική μας

Αρκετά στοιχεία φανέρωσε η Εθνική μας ομάδα, ενόψει του καθοριστικού παιχνίδι στο Κόσοβο την ερχόμενη Κυριακή (5/9).

Η ομάδα του Τζον Φαν ‘τ Σχιπ ηττήθηκε μεν από την Ελβετία, όμως είχε κατά διαστήματα καλή απόδοση κι αν ήταν πιο εύστοχη (και πιο τυχερή), ειδικά στη φάση του 65′ με το δοκάρι του Παυλίδη, θα μπορούσε να πάρει και την ισοπαλία.

Αυτό που κρατούν οι διεθνείς μας είναι το δυναμικό παιχνίδι κόντρα στο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, στην οποία αγωνίστηκε (και σκόραρε) ο Στέφεν Τσούμπερ, που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ.

Ο Μουράτ Γιακίν έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Ελβετίας και είδε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Στέφεν Τσούμπερ, να ανοίγει το σκορ μετά από επτά λεπτά. Ο Βίντμερ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο κυνηγός της Ένωσης αφού ντρίμπλαρε με πολύ ωραίο τρόπο τον Μαυροπάνο, «εκτέλεσε» με το αριστερό τον Βλαχοδήμο.

Οι Ελβετοί όχι μόνο είχαν ανοίξει το σκορ, αλλά ήλεγχαν απόλυτα το ματς, την ώρα που η Ελλάδα ψαχνόταν. Δεν είχε καθόλου καλή κυκλοφορία και στο 21′ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια… ανάσα από το 2-0. Ο Βίντμερ βρέθηκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας (πιθανότατα είναι οφσάιντ), αλλά πλάσαρε άουτ.

Μετά το 25′ η Εθνική βελτίωσε αισθητά την εικόνα της. Δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο που έπαιζε νωρίτερα. Στο 26′ η κεφαλιά του Μπακασέτα πέρασε πάνω από το δοκάρι, στο 29′ το σουτ του Παυλίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ώσπου στο 34′ έγινε το 1-1.

Ο Μπακασέτας πέρασε στον Παυλίδη, αυτός έδωσε ξανά στον αρχηγό που σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω σε Σερ και Τσέσιγκερ. Ο Μπακασέτας επωφελήθηκε από τις κόντρες και έκανε το γύρισμα από δεξιά, για να πλασάρει εύστοχα από κοντά ο Παυλίδης, για τον οποίο ήταν το 4ο γκολ με τη «γαλανόλευκη».

Ακόμα και μετά το γκολ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η καλύτερη ομάδα των γηπεδούχων και απείλησε στο 35′ με τον Παυλίδη, στο 38’ με τον Μπακασέτα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Ελβετοί προχώρησαν σε τέσσερις αλλαγές ενώ και ο Φαν Σιπ έριξε στο ματς τους Γιαννούλη – Σιώπη αντί των Τσιμίκα – Μπουχαλάκη χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα άλλο στη διάταξη της ομάδας του.

Συνθέσεις

Ελβετία : Κόμπελ, Ροντρίγκες (46′ Λοτόμπα), Βίντμερ (46′ Γκαρσία), Τσόμερ (46′ Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Ζούμπερ (64′ Φάσχναντ), Ζακάρια, Φρόιλερ, Σο (46′ Αμπίσερ), Σεφέροβιτς (68′ Σεκίρι).

Ελλάδα : Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79′ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65′ Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46′ Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46′ Σιώπης) , Κούτρης, Μπακασέτας (64′ Μάνταλος), Βρουσάι, Παυλίδης (69′ Δουβίκας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected