Κατηγορίες
Διάφορα

Μ αυτή τη μαυρίλα αναγκάζονται να ζήσουν πλέον οι κάτοικοι της Εύβοιας (vid)

Ένας μήνας από την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια και η φύση… κλαίει.

Ποιος όμως θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα το μαύρο της στάχτης και το μοιρολόι της μάνας γης για τους χαμένους καρπούς της.

Ο Γαβριήλ Τότσικας έκανε το θαύμα του και «τιμά» τα πάνω από 500.000 στρέμματα καμένου δάσους με τους ήχους από το κλαρίνο του.

Όπως αναφέρει το newsit, η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με τον Ηπειρώτη κλαρινοπαίχτη Γαβριήλ Τότσικα που πέρσι τέτοια εποχή έκανε μέσα από το φαράγγι του Βίκου διαδικτυακό κάλεσμα σε φίλους του μουσικούς προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, φέτος τα έδωσε όλα στην Εύβοια.

Βλέπετε για τους Ηπειρώτες το μοιρολόι είναι πηγή έκφρασης και τους συνοδεύει τόσο στις χαρές όσο και στις μεγάλες λύπες.

Ο σπαρακτικός ήχος του κλαρίνου που αντιλαλεί τόσο στο καμένο δάσος όσο και στις κατεστραμμένες περιουσίες των κατοίκων του νησιού ακόμα και στα δεκάδες καμένα ξωκλήσια που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στα καμένα πλέον βουνά της Εύβοιας κυριολεκτικά ραγίζει καρδιές, σε έναν ξεχωριστό μουσικό και αυθόρμητο τρόπο απόδοσης φόρου τιμής για αυτήν την τεράστια καταστροφή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected