Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πρόκριση στον τρίτο γύρο για τον ΑΟ Υπάτου

Σπουδαία νίκη του ΑΟ Υπάτου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, που του δίνει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στο πρώτο μέρος, η ομάδα της Βοιωτίας υπερίσχυσε σε ρυθμό και ένταση κατά το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Μακεδονικό να ισορροπεί στη συνέχεια. Οι «πράσινοι» απείλησαν κυρίως από τις στατικές φάσεις, αρχικά στο 16ο λεπτό όταν η μπάλα, από τα πόδια του Τσουκάνη, πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, και έπειτα στο 37′, όταν ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε απευθείας έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Καρακίτσο να πραγματοποιήσει μια εκπληκτική απόκρουση και να παραχωρήσει το κόρνερ.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ανάμεσα στις δύο παραπάνω φάσεις, στο 22ο λεπτό, όταν μετά από ωραία συνεργασία από τον άξονα η μπάλα κατέληξε στον Σπηλιώτη που πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ με τον Γουναρίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι του Γιώργου Αμανατίδη έλεγξαν το ρυθμό και κυριάρχησαν, χωρίς όμως να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Μεγαλύτερη και σημαντικότερη όλων ήταν αυτή του 84ου λεπτού, με τον Νατσιόπουλο να εκτελεί από διαγώνια θέση εντός περιοχής και τον Καρακίτσο να αποκρούει με τα πόδια, διατηρώντας το προβάδισμα για τον ΑΟ Υπάτου.

Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στα τελευταία λεπτά, όπου η αγωνία κορυφώθηκε στην Πολίχνη. Ο ΑΟ Υπάτου κέρδισε την πρόκριση στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Χατζηκωνσταντίνου, Δοξάκης, Σαραγιώτης, Βασιλείου, Ζαννάκης (70′ Τοπούζης), Χ. Καράμπελας, Μπόικα (79′ Νατσιόπουλος), Γαρύφαλος, Τσουκάνης.

ΑΟ Υπάτου (Γιώργος Αντωνόπουλος): Καρακίτσος, Αργυρίου, Βέρτζος, Ροκάι, Λίμα, Παπαδόπουλος, Ετσεγόγεν (58′ Ταυταρίδης), Πέντα (88′ Σταγάκης), Μπουρούς, Ατματσίδης, Σπηλιώτης (88′ Ζέλεφ).

*σε λίγο οι αλλαγές

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected