Κατηγορίες
Super League 1

Super League 1 : Με “γκέλα” ξεκινά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Μετά από πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός μπαίνει με το αριστερό στο πρωτάθλημα, καθώς παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Ατρόμητο.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν ένα…τσουβάλι ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ και έτσι μετά τον ΠΑΟΚ (που ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα), οι Περιστεριώτες θα είναι αυτοί που κάνουν τη δεύτερη έκπληξη στην πρεμιέρα της Super League.

Έπειτα από ένα αναγωνριστικό πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος που απείλησε τα «καρέ» του Πίριτς (9΄). Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε λανθασμένη εκτίμηση με κεφαλιά και ο επωφελούμενος Τικίνιο βρέθηκε τετ α τετ με την εστία. Ωστόσο, το αδύναμο πλασέ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ των φιλοξενούμενων.

Στιγμές αργότερα, τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων άρχισαν να φαίνονται στο χορτάρι. Ο Ατρόμητος φλέρταρε με το 0-1, αλλά η κεφαλιά του Κουλούρη μετά από σέντρα του Καστεγιάνο αντιμετωπίστηκε από τον Τόμας Βάτσλικ (10΄).

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για χάθηκε για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι απείλησαν ξανά, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Μουνίθ προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι του Τσέχου πορτιέρε (27΄).

Παρά την κατοχή της μπάλας, ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει άλλες επικίνδυνες καταστάσεις και έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Το μηδέν στην επίθεση έβαλε σε σκέψεις τον Μαρτίνς, ο οποίος άρχισε να καταστρώνει τα σχέδιά του για να αλλάξει τη φυσιογνωμία της ομάδας του.

Ο Πορτογάλος απέσυρε τον συμπατριώτη του, Ρόνι Λόπες ρίχνοντας στη μάχη τον Χένρι Ονιεκούρου, ώστε να βρει λύσεις στη δημιουργία. Οι Περιστεριώτες έκλειναν τους διαδρόμους αποτελεσματικά, αναγκάζοντας τους Ελ Αραμπί και Τικίνιο να βγουν πολύ εκτός περιοχής.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και στο 65΄ λίγο έλειψε ο Παπ – Αμπού Σισέ να χρηστεί σκόρερ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Λίγο νωρίτερα είχε χαθεί τριπλή ευκαιρία με Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκη και Εμβιλά. Προϊόντος του χρόνου, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να περιορίζονται στο χορτάρι δίνοντας χώρο στο σύνολο του Μαρτίνς.

Οι Κουντέ και Ανδρούτσος μπήκαν για να βοηθήσουν, αλλά και πάλι το γκολ δεν ερχόταν. Στο 78′ ο Ονιεκούρου επειχείρησε με τακουνάκι να νικήσει τον Πίριτς, αλλά χωρίς επιτυχία πετώντας μια ακόμα φάση στον κάλαθο τον αχρήστων.

Ο Νιγηριανός έδωσε πνοή μεσοεπιθετικά, οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν τα πάντα σωστά, αλλά το ζητούμενο, το γκολ δεν ερχόταν.

Η ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 87΄, όταν μετά από τη συνεργασία των Βαλμπουενά- Ονιεκούρου, ούτε οι Ελ Αραμπί-Τικίνιο, αλλά ούτε και ο Ανδρούτσος δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) : Βάτσλικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Καρμπόβνικ (68΄ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (69΄ Κουντέ), Βαλμπουενά (87΄ Αλγκασίμ Μπα), Λόπες (46΄ Ονιεκούρου), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Ατρόμητος (Άνχελ Λόπεθ) : Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζηϊσαίας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Κλωναρίδης (68΄ Τομάς Μπεντινέλι), Μουνίθ (89΄ Νάτσος), Καρτάλης (82΄ Κωτσόπουλος), Κουλούρης.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 11/9

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης  0-0
Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης  4-0

Κυριακή 12/9

ΝΠΣ Βόλος – Λαμία  2-1
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα  0-1
ΑΕΚ – Ιωνικός  3-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος  0-0

Δευτέρα 13/9

Άρης – ΟΦΗ (19.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected