Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ξεκίνημα με νίκη στο Conference League για τον ΠΑΟΚ

Μετά το ανεπιτυχές ξεκίνημα στη Super League, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο πανέμορφο Γιβραλτάρ με στόχο να κάνει μια καλή αρχή στους ομίλους του Conference League.

Παρά την μέτρια εικόνα του και κόντρα σε μια μαχητική ομάδα, ο “δικέφαλος” πήρε αυτό που ήθελε, σημειώνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Για τους Θεσσαλονικείς, που αγωνίστηκαν έχοντας στο πλευρό τους 100 φιλάθλους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, άνοιξαν…λογαριασμό οι Άκπομ και Μίτριτσα.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε με τη συμπλήρωσε 15 λεπτών, όταν ο Μπίσεσβαρ έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, βρήκε με κάθετη τον ταχύτατο Άκπομ ο οποίος όμως νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Σολέρ.

Ακολούθησε ένα πολύ μέτριο 20λεπτο από την ελληνική ομάδα, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι βγήκαν με αξιώσεις στα καρέ. Στο 28′ ο Κίκε Γκόμεθ βρέθηκε στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, έκανε μια ωραία προσποίηση και το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα, η Λίνκολν πέτυχε γκολ με τον Ισπανό φορ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως off-side.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 34′ ο Ρόσα απείλησε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει με υπερένταση.

Στο 44′ ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις ο Κρέσπο και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μιχαηλίδη.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μουργκ πρόλαβε τη μπάλα λίγο πριν βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Τέιλορ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά, ο τελευταίος πάσαρε παράλληλα για τον Άκπομ και αυτός στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος και μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς φάσεις, ο Μουργκ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μιχαηλίδης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Μιτρίτσα “έγραψε” το 0-2 για τον “δικέφαλο”.

Τρία λεπτά μετά, η Λίνκολν έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο πολύ δραστήριος Κίκε Γκόμεθ βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 72′ και πάλι οι γηπεδούχοι στο προσκήνιο, ο Αράιθα εκτέλεσε το φάουλ, ο νεοεισελθόντας Ρονάν έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Πασχάλης ήταν ξανά σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 79′ ο Τέιλορ έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Κωνσταντέλιας σούταρε από την πίσω ζώνη, αλλά ο Σεράνο έσωσε πάνω στην γραμμή.

Στο επόμενο λεπτό, ο Τόμας Μουργκ με εξαιρετική ενέργεια πέρασε από τρεις αντιπάλους και σούταρε με τον Σολέρ να τον σταματά.

Η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς ανήκει στους γηπεδούχους. Ο Ρόσα πήρε την μπάλα από τον Οκράν και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια το σουτ πήγαινε και πάλι στην εστία, αλλά έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Μιχάι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Κοπεγχάγη πέρασε “αέρας” από τη Μπρατισλάβα, επικρατώντας της Σλόβαν με σκορ 3-1.

Συνθέσεις

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Μάικ ΜακΈλγουϊ) : Σολέρ, Σεράνο, Γουάισμαν, Λόπες, Τσιπολίνα Ρ., Αράιθα (81′ Πίκοκ), Τορίγια (67′ Τσιπολίνα Τ.), Ρόσα, Ανιόν (62′ Ρονάν), Καραγιέρο (81′ Σέρτζεαντ), Κίκε Γκόμεθ (62′ Όκραν)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Τέιλορ, Κρέσπο (44′ λ.τ. Μιχαηλίδης), Μιχάι, Κούρτιτς, Εσίτι, Μιτρίτσα (73′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (83′ Βιερίνια), Μπίσεσβαρ (73′ Σφιντέρσκι), Άκπομ (82′ Κούτσιας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected