Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Bundesliga : Φινάλε ακατάλληλο για…καρδιακούς στο Βερολίνο! (vid)

Το αήττητο που έχει απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ σε επαγγελματικό επίπεδο διατήρησε η Χέρτα με τη σημερινή της νίκη με 2-1 στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Οι «πρωτευσιάνοι» με την 3η τους νίκη (2-0-3 στο πρωτάθλημα) σε 4 ματς απέναντι στους «νεοφώτιστους» βελτίωσαν τη βαθμολογική τους θέση, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που με ένα βαθμό μετά από 5 αγώνες βρίσκονται από πολύ νωρίς «με την πλάτη στον τοίχο».

Παράλληλα, η Γκρόιτερ ισοφάρισε το χειρότερο της ρεκόρ από το 2020 συμπληρώνοντας 6 αγώνες χωρίς «τρίποντο».

Μετά το κάκιστο ξεκίνημα με τρεις ήττες σε τρία ματς και 10 γκολ παθητικό, η Χέρτα Βερολίνου έσπασε το «ρόδι» κόντρα στη νεοφώτιστη Μπόχουμ, αλλά έπρεπε να προσδώσει διάρκεια στην αντεπίθεσή της για να καλύψει έδαφος. Κι αν και δυσκολεύθηκε ξανά, κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες της στη φετινή Bundesliga, επικρατώντας με ανατροπή της επίσης νεοφώτιστης, Γκρόιτερ Φιρτ (2-1).

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 57′ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χργκότα κι αύξησαν την πίεση στους πρωτευουσιάνους. Ωστόσο, μέσα σε τέσσερα λεπτά εκείνοι ισοφάρισαν, χάρη στο γκολ του Εκέλενκαμπ κι από την ενέργεια του ίδιου, το αυτογκόλ του Μπάουερ στο 79′ σφράγισε την ανατροπή και το τρίποντο στην ομάδα του Παλ Νταρντάι, ο οποίος πήρε… ανάσα στην άκρη του πάγκου.

Συνθέσεις

Χέρτα Βερολίνου (Παλ Ντάρνταϊ) : Σβολόφ, Σταρκ, Μπογιατά (27′ Γκέτστερ), Ντάρνταϊ, Ζεεφουίκ, Τουσάρ, Κ.Π.Μπόατενγκ (60′ Εκέλενκαμπ), Πλάτενχαρντ (46′ Γιαστρζεμπσκι), Σερντάρ, Μαολιντά (69′ Ρίχτερ), Μπελφοντίλ (59′ Σεϊκέ).

Γκρόιτερ Φιρτ (Στέφαν Λάιτλ) : Μπούτσερ, Μεγερχέφερ, Μπάουερ, Βαϊργκέβερ, Γκράισμπεκ, Σέγκουιν (88′ Φάιν), Ντούντζιακ (82′ Λέβελινγκ), Νίλσεν, Χργκότα, Βίλεμς (64′ Μπαρί), Ίτεν (64′ Αμπιαμά)

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 17/9

Χέρτα Βερολίνου – Γκρόιτερ Φιρτ  2-1

Σάββατο 18/9

Μάιντς – Φράιμπουργκ (16.30)
Αρμίνια Μπίλεφελντ – Χοφενχάιμ (16.30)
Μπάγερν Μονάχου – Μπόχουμ (16.30)
Άουγκσμπουργκ – Γκλάντμπαχ (16.30)
Κολωνία – Λειψεία (19.30)

Κυριακή 19/9

Στουτγκάρδη – Λεβερκούζεν (16.30)
Ντόρμουντ – Ουνιόν Βερολίνου (18.30)
Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ Φραγκφούρτης (20.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected