Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Όλα πάνω στην Ελλάδα : Καφές κοντά στα 5€, ψωμί στο 1.60€ το κιλό! (vid)

Οι αυξήσεις στα καύσιμα τραβούν προς τα πάνω τις τιμές και οι καταναλωτές βλέπουν τα πάντα να γίνονται ακριβότερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Live News», οι τιμές στο ψωμί και στον καφέ έχουν φτάσει στα ύψη.

Το κιλό το ψωμί από το 1,40 έχει πάει στο 1,60 – 1,80, μία αύξηση πάνω από 28%. Οι καταναλωτές δυσανασχετούν, αλλά το ψωμί είναι βασικό είδος που δεν κόβεται.

Οι καταστηματάρχες από την άλλη προσπαθούν αν εξηγήσουν πως οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες είναι ακόμα μεγαλύτερες αλλά όσο και να απορροφούν τις αυξήσεις το κόστος δεν κρατιέται ακόμα και στο κουλούρι που ήδη έχει «τσιμπήσει» 10 λεπτά.

Πλησιάζει τα 5 ευρώ ο καφές
Στον καφέ, οι αυξήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ο εσπρέσο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες τα 4.50 ευρώ, αύξηση 60 – 70 λεπτά.

Η καθημερινή απόλαυση μετατρέπεται σε πανάκριβο γούστο πλέον και πολλοί σκέφτονται να κόψουν τον καφέ. Άλλοι πάλι λένε πως και έτσι παραμένει η φτηνότερη διασκέδαση.

Αυξημένες είναι και οι τιμές στα ντελίβερι. Το καφεδάκι ήδη έχει πάρει πάνω από 10 έως 20 λεπτά ανάλογα το μαγαζί. Έτσι, το take away είναι από 1,80 έως 1,90 και οι τιμές πάνε προς τα πάνω για πιο εκλεκτικά χαρμάνια.

Και εδώ οι καταστηματάρχες θα σταθούν στο υψηλό κόστος των πρώτων υλών. Τα καύσιμα τραβούν προς τα πάνω τα κόστη και οι αλλαγές σε οικολογικές συσκευασίες αντί πλαστικού έκαναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected