Κατηγορίες
Διάφορα

Παλμός και μεγάλη συμμετοχή των Djs στην πορεία στον Λευκό Πύργο: Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας (photos+vid)

Το Σωματείο Δισκοθετών Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης ενάντια στην απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση

Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας». Υπό αυτό το γενικό σύνθημα διαμαρτύρονται οι Djs της πόλης στον Λευκό Πύργο αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης και την απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο στην εστίαση.

Τα μέλη του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για «εξαναγκασμό σε ανεργία» χωρίς παράλληλα να τους έχει δοθεί αποζημίωση για αναστολή εργασίας.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι ενώ υπάρχει lockdown και ενώ έχουμε βγει βίαια σε ανεργία δεν μας δίνουν χρήματα. Δεν μας δίνουν καμία αποζημίωση. Ζητάμε ή να δοθούν χρήματα για την αναστολή ή να δουλέψουμε κανονικά με το ωράριο των καταστημάτων σεβόμενοι όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», εξηγεί ο DJ Μανώλης Σταυρουλάκης.

djs-diamartyria-leukos-pyrgos2.jpg

Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του χώρου δηλώνουν «ξεκρέμαστοι» με την αβεβαιότητα να μαστίζει το επάγγελμα τους ενώ οι λογαριασμοί και τα έξοδα τρέχουν. «Ήρεμα και ειρηνικά διαμαρτυρόμαστε για τη διακοπή της μουσικής ενώ οι περισσότεροι DJs έχουν εμβολιαστεί. Ενώ η μουσική έχει σταματήσει εδώ και ημέρες, υπάρχουν κάποιες συναυλίες που γίνονται συνεχόμενα. Είναι άδικο αυτό για εμάς γιατί και εμείς από αυτό ζούμε, έχουμε οικογένειες, τα έξοδα τρέχουν. Με μια φράση ζητάνε το εξής: Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας», τονίζει ο DJ Ελευθέριος Γαλής.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης και DJ Κωνσταντίνος Καλτσάς εξηγεί πως εκτός από τους ίδιους, τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του νέου mini lockdown πλήττουν και καταστήματα ενώ σύμφωνα με τον ίδιο πάνω από 200 μαγαζιά στην πόλη είτε υπολειτουργούν λόγω των μέτρων είτε δεν λειτουργούν καθόλου.

«Ζητάμε να ανοίξει η μουσική στην εστίαση και αν αυτό το πρόβλημα δεν λυθεί, να πάρουμε την αποζημίωση από την πρώτη μέρα αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων. Έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι. Το μέτρο είναι άδικο γιατί μας έχουνε κλείσει εμάς που τηρούμε τα μέτρα, όσο γίνεται περισσότερο και έχουν αφήσει τις συναυλίες που με τρεις χιλιάδες κόσμο δεν γίνεται να κρατήσεις οποιοδήποτε μέτρο. Είμαστε πάνω από 300 άτομα του σωματείου. Πολλά καταστήματα δε μπορούν να ανοίξουν και ακόμα περισσότερα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά ή έχουν μείωση τζίρου. Αυτό το μέτρο θίγει όλο τον κλάδο της εστίασης. Πάνω από 200 μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη έχουν πρόβλημα», καταλήγει ο κ. Καλτσάς.

*με στοιχεία από το Makthes.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected