Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ο Μπένκο πήρε από το…χεράκι τον ΑΟΑΝ και τον έστειλε στον 5ο γύρο! (photos+vid)

Εντυπωσιάζει ο ΑΟ Αγίου Νικολάου, που κατάφερε να προκριθεί εις βάρος της Κοζάνης και να προκριθεί στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας!

Η ομάδα της Κρήτης, που έκανε ένα μεγάλο ταξίδι για να βρεθεί στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση αφήνοντας έξω την Κοζάνη στην διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (1-1 κ.δ.). Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο τερματοφύλακας Μπένκο, που απέκρουσε δύο πέναλτι στη ψυχοφθόρο διαδικασία.

Οι “ερυθρόλευκοι” του Γιάννη Κερλίδη μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Νάνου να πλασάρει από καλή θέση και τον Μπένκο να λέει το πρώτο “όχι” της ημέρας.

Ο ΑΟΑΝ από την μεριά του έψαχνε τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο μη μπορώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες, ωστόσο ούτε η εστία του δεχόταν πίεση. Στην πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης η Κοζάνη πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Ρογγότης μέσα από την περιοχή με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Όσο περνούσε η ώρα η Κοζάνη κρατούσε το υπέρ της αποτέλεσμα, με τον ΑΟΑΝ να μην μπορεί να γίνει απειλητικός μέχρι το 41ο λεπτό. Τότε οι “κυανόλευκοι” έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Πιθαρούλης με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟΑΝ έδειξε καλύτερη εικόνα στο παιχνίδι του παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο και πάλι δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια τεράστια ευκαιρία.

Η Κοζάνη στο 60ο λεπτό ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία με τον Κωστούλα να πλασάρει και τον Μπένκο να διώχνει δύσκολα.

Από εκεί και μετά δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο στις δύο εστίες με τις ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Εκεί ο ρυθμός ήταν καλύτερος με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν την απόδοση τους και να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μάλιστα ο ΑΟΑΝ για λίγο έπαιζε με παίκτη παραπάνω, ωστόσο οι αριθμητικές ισορροπίες ήρθαν πάλι στα ίσα, αφού ο Φουκαράκης αποβλήθηκε. Το 1-1 δεν άλλαξε ούτε στην παράταση και έτσι η πρόκριση παίχτηκε στα πέναλτι.

το φιλμ του αγώνα στο grandsport.gr

δείτε τη διαδικασία των πέναλτι και φωτογραφίες στο e-ptolemeos.gr

Συνθέσεις

Κοζάνη (Γιάννης Κερλίδης) : Κυριακίδης, Μπάρο (85′ Μπίντσης), Κατουλίδης, Παπαργυρίου, Βερσέμης, Ρογγότης, Νάνος (65′ Τσώτσος), Καραγιάννης, Ιορδανίδης, Μπακάλης, Κωστούλας.

ΑΟ Αγίου Νικολάου (Νίκος Σουργιάς) : Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής, Πιθαρούλης, Τσανάι, Πάγια Μ. (74′ Μαρκόν), Μαυρής, Μηνάς (95′ Πάγια Α.), Φουκαράκης, Νοκάι (67′ Τζιλάι), Μαρκάκης (115′ Κατσαρός).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected