Διάφορα

Ο τεράστιος βράχος και η τύχη να μην περνά κανείς εκείνη την ώρα!

Πτώση τεράστιου βράχου σημειώθηκε στον οδικό άξονα ανάμεσα στα χωριά Πρόδρομος και Κέδρα Ευρυτανίας, στον Δήμο Αγράφων.

Όπως αναφέρουν τα evrytanika. ο πέτρινος όγκος αποκολλήθηκε -πιθανόν λόγω διάβρωσης του εδάφους από τις βροχές- από το πρανές του δρόμου και κατέληξε στο οδόστρωμα. Για καλή τύχη, τη στιγμή της πτώσης δεν κινούνταν διερχόμενο όχημα. Επενέβη μηχάνημα της Π.Ε. Ευρυτανίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με την απαραίτητη προσοχή.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πτώσεις μεγάλων βράχων στο Δήμο Αγράφων και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία», έγραψε για το περιστατικό ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

«Κι αυτή τη φορά ο θεός έβαλε το χέρι του και δεν είχαμε διερχόμενο αυτοκίνητο και δεν έφυγε από κάτω που ήταν σπίτι. Η πέτρα προσωρινά μετακινήθηκε από συνεργείο της Περιφέρειας και υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των χωριών», σημείωσε ακόμα.

Η Ευρυτανία πλήττεται συστηματικά από κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, γεγονός που προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες στην κίνηση των οχημάτων και μεγάλη απορρόφηση οικονομικών πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Για τον λόγο αυτό, σημαντική θεωρείται η σύμβαση που υπέγραψε με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την Π.Ε. Ευρυτανίας, και αφορά στην καταγραφή των κατολισθητικών φαινομένων στην Ευρυτανία και τη διατύπωση μελέτης για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της περιοχής (αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected