Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Με 45% άνοδο ξεκινάει η διανομή του πετρέλαιου θέρμανσης την Παρασκευή!

Η τιμή του αργού πετρελαίου που καθημερινά παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, έχει προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων σε παράγωγα του αλλά και σε άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα, καθώς από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινάει επισήμως η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης τα νοικοκυριά θα κληθούν να καταβάλουν πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι για να ζεσταθούν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι αυξημένη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020 από 40- 45% στην Αττική και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Κι όλα αυτά, ενώ κανείς δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζει πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες οι διεθνείς αγορές.

«Από την Παρασκευή ξεκινάει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Για μένα η εκτίμηση σου είναι πάνω από το 1,15 ευρώ για τα μεγάλα αστικά κέντρα, πάνω από το 1,20 ευρώ για την περιφέρεια και πάνω από το 1,30 ευρώ για τη νησιώτική Ελλάδα. Πέρυσι ήταν 0, 80 ευρώ για τα μεγάλα αστικά κέντρα, από 0,88- 0,90 ευρώ στην περιφέρεια και ένα ευρώ στα νησιά. Στην Αθήνα η τιμή ξεκίνησε 80 λεπτά και έχει φτάσει 1,15 ευρώ. Είναι 35 λεπτά στα 80 λεπτά, οπότε μιλάμε για τουλάχιστον μια αύξηση του 40%» λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Συνεχίζοντας ο κ. Ασμάτογλου κάνει λόγο για μικρότερες ποσότητες αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές, οι οποίοι το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά ανατιμήσεων.

error: Protected