Κατηγορίες
Διάφορα

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί, λένε για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κλάδου τα τελευταία χρόνια. Εικόνες από τη Βέροια (photos+vids)

Πορεία προς το Σύνταγμα από το Εφετείο Αθηνών διεξάγουν αυτή την ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε μια συγκέντρωση που κατά τους ίδιους θεωρείται πως είναι η μεγαλύτερη του κλάδου τα τελευταία πολλά χρόνια.

Από τις 11:30 εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα της καθόδου είναι κλειστή με εξαίρεση μια λωρίδα καθώς η συγκέντρωση έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Όπως αναφέρει το News247, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής τους κινητοποίησης, δάσκαλοι και καθηγητές, έδωσαν ραντεβού έξω από το Εφετείο όπου αυτή την ώρα εκδικάζεται η έφεση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη, ζητώντας να κηρυχθεί και καταχρηστική.

Η απεργία των εκπαιδευτικών γίνεται ενάντια στον τρόπο που σχεδιάζεται να γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων, τονίζοντας πως θα κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία σε «καλά» και «κακά» ανοίγοντας τον δρόμο για κλείσιμο σχολικών μονάδων και διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Καλέσματα για την συμμετοχή στην σημερινή απεργία έχουν κάνει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες, με επιστολές τους προς γονείς μαθητών, σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απεργούν, ζητώντας τη στήριξη τους.

Λίγο πριν τις 13:00 άρχισε πορεία από το εφετείο με τελική κατεύθυνση το Σύνταγμα. Κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, έξω από το εφετείο συγκεντρώθηκαν περίπου 2000 άτομα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί οι οποίοι τάσσονται κατά της αξιολόγησης και στη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια τέλος αναμένονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας.

Στη Βέροια

Στο πλαίσιο αυτής της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας. Η εκπαιδευτική κοινότητα υποστηρίζει ότι οι επιλογές του Υπουργείου Παιδείας θα μετατρέψουν τα σχολεία σε αυτόνομες επιχειρήσεις και θα δημιουργήσουν έναν ανταγωνισμό που δεν θα προωθήσει την ισότητα και την δημόσια παιδεία.

Όπως αναφέρει το Πληροφοριοδότης, στη συγκέντρωση τοποθέτηση πραγματοποίησε εκ μέρους των μαθητών ο Χρήστος Καλλιμάνης, μαθητής ΕΠΑΛ και ακολούθησαν από την εκπαιδευτική κοινότητα οι Χαρά Αξούριστου (ΕΛΜΕ Ημαθίας), Σταυρούλα Μιχαηλίδου (ΣΕΠΕ Ημαθίας) και Σωτήρης Σταμάτης (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νηπιαγωγών Νάουσας).

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την διαμαρτυρία στήριξαν η ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας. Παραβρέθηκε ο βουλευτής Άγγελος Τόλκας και η πρώην βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του τοπικού ΚΚΕ.

Όσον αφορά τα ποσοστά στην απεργία, στους δασκάλους της Νάουσας ξεπέρασε το 90%, στους δασκάλους τους υπόλοιπου νομού το 65% και στους καθηγητές το 50%.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

δείτε βίντεο από το Inveria :

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected