Διάφορα

“Κι όμως είμαι ακόμα εδώ” βροντοφωνάζει ο Φράνε Σέλακ. Έχει επιζήσει από δυστυχήματα με τρένο, αεροπλάνο και αυτοκίνητο (vid)

Η ιστορία του Φράνε Σέλακ είναι συναρπαστική. Πρόκειται για τον άνθρωπο που του έχει αποδοθεί ο τίτλος του «πιο τυχερού ανθρώπου στον κόσμο». Και όχι άδικα…

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η περίπτωσή του μπορεί να συγκριθεί μόνο με υπερήρωα βγαλμένο από κόμικς. Κατάφερε να επιβιώσει από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων. Για την ακρίβεια δώδεκα φορές ξεγέλασε τον θάνατο.

Γεννημένος στην Κροατία το 1929, μετά τα 30 του ο Σέλακ είδε την ζωή να του γυρίζει την πλάτη, καθώς άρχισαν να του συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα. Το 1962 επέβαινε σε ένα τρένο που εκτροχιάστηκε σε έπεσε σε ποτάμι. Σκοτώθηκαν 17 επιβάτες, όμως ο Σέλακ βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια. Κι αυτό δεν ήταν απολύτως τίποτα, μπροστά σε ότι θα ακολουθούσε.

Τα τελευταία 60 χρόνια της ζωής του, ο Σέλακ έχει να διηγηθεί δώδεκα εμπειρίες που έφτασε κοντά στον θάνατο. Επέζησε από δυστυχήματα, με τρένο, αεροπλάνο, αυτοκίνητο. Ανάμεσα σε αυτά, γλίτωσε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε χαραμάδρα, καταφέρνοντας με κάποιον τρόπο να βγει από αυτό και να κρεμαστεί από ένα κλαδί δέντρου, ενώ σε άλλο δυστύχημα, έπεσε από την πόρτα του αεροπλάνου και προσγειώθηκε σε άχυρα.

Μέσα στην ατυχία του λοιπόν, ο Σέλακ φαίνεται ότι έχει την προστασία μιας ανώτερης δύναμης, η οποία σε κάθε δύσκολη στιγμή του λειτουργεί σαν ασπίδα. Το 2002, δύο μέρες μετά τα 73α γενέθλιά του, κέρδισε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια στο λαχείο.

Παρόλα αυτά, προτίμησε να δώσει τα χρήματα και να μείνει με τη σύνταξή του. Συγκεκριμένα χάρισε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του και κράτησε ένα μικρό ποσό για να κάνει μια επέμβαση στο ισχύο του. Άλλωστε, έπειτα από όλα αυτά που του έχουν συμβεί, έχει φιλοσοφήσει διαφορετικά τη ζωή. «Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία», λέει και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να απολαύσει το υπόλοιπο της ζωής του με την σύντροφό του. Και κάποια στιγμή να μπορέσει να χτίσει ένα ιερό ναό, έτσι ώστε να ευχαριστήσει την Παναγία για την τύχη του…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected