Κατηγορίες
Super League 1

Στην κορυφή ξανά ο Ολυμπιακός, 2-1 τον ΠΑΟΚ (βαθμολογία)

Πολύ σημαντική νίκη, με πολλές προεκτάσεις, για τον Ολυμπιακό που επικράτησε του ΠΑΟΚ στο “Γ.Καραϊσκάκης” και επέστρεψε στην κορυφή. Ένας ο βαθμός της διαφοράς από τη δεύτερη ΑΕΚ, στο -4 ο ΠΑΟΚ.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν άκρως αποτελεσματικοί στο σημερινό ματς, εν αντιθέσει με τον “δικέφαλο” που ναι μεν είχε τις περισσότερες αριθμητικά ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Τα δύο γκολ του Ολυμπιακού σε διάστημα 9 λεπτών στα μέσα του πρώτου μέρους, άλλαξαν άρδην την εικόνα του ματς και αποσυντόνισαν τους “ασπρόμαυρους” που αναγκάστηκαν να κυνηγήσουν το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε τακτική και πίεσε τους γηπεδούχους, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ. Αυτό τελικά ήρθε στο 81′ με τον Τόμας Μουργκ, όμως στο διάστημα που απέμεινε, ο “δικέφαλος” δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τέρμα την πίεση του, γνωρίζοντας τελικά τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση να επιτεθεί. Είχε την μπάλα, την κυκλοφορούσε, όμως, δεν μπορούσε να βρει τη μεγάλη ευκαιρία, αν και ήταν φανερό ότι ήθελε ένα πολύ γρήγορο στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ από τη δική του πλευρά περιορίστηκε εξ αρχής σε ρόλο παθητικό, δείχνοντας διάθεση να περιμένει τον Ολυμπιακό και να βρει την καλή αντεπίθεση για να σκοράρει.

Στο αργό τέμπο του αγώνα ήρθε να ανεβάσει την ένταση το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 22ο, στην πρώτη ουσιαστικά πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Μια καλή στιγμή, πάντως, που ο ίδιος ο σκόρερ δημιούργησε και παίρνει διπλά εύσημα γι’ αυτό. Πίεσε τον Εσίτι έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, έκλεψε την μπάλα, προχώρησε, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα, άλλαξε πορεία και πήγε στα δίχτυα, με τον Πασχαλάκη να έχει ξεκινήσει ήδη αντίθετη κίνηση.

Το 1-0 σε εκείνο το σημείο αντί να ξυπνήσει τον ΠΑΟΚ, έβαλε τους γηπεδούχους στο… τούρμπο! Στο 28ο, σουτ του Μαντί Καμαρά έφυγε άουτ, και στο 29ο σημειώθηκε η άτυχη στιγμή της χρονιάς για οποιονδήποτε επιθετικό στο ελληνικό πρωτάθλημα! Ο Ελ Αραμπί βρήκε χώρο στη μεγάλη περιοχή του “Δικέφαλου”, σούταρε, ο Πασχαλάκης βρήκε την μπάλα με το χέρι, αυτή πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επιστροφή, ο Ελ Αραμπί έκανε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και πάλι το οριζόντιο κι έφυγε άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αγκιμπού χτύπησε και πάλι. Κατεβασιά προς την αντίπαλη περιοχή, πάσα στη σωστή στιγμή στον Μασούρα που απλώθηκε στα αριστερά του, σουτ του τελευταίου στην κίνηση για να προλάβει την έξοδο του Πασχαλάκη, η μπάλα στα δίχτυα και 2-0! Να και η ασίστ για τον μικρό Καμαρά!

Ο ΠΑΟΚ σε μια στιγμή έγινε απειλητικός σε αυτό το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 35ο, όταν η μπάλα έφτασε στον Σβαμπ στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Αυστριακός τη γύρισε στην εστία, όμως, την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βατσλίκ. Η καταγραφή των καλών στιγμών σταμάτησε στο 39ο, με το σουτ του Λαλά να φεύγει έξω.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Εσίτι και έβαλε τον Καντουρί. Ο Μαροκινός πέρασε αριστερά, ο Μπίσεσβαρ στη μέση και ο Ζίβκοβιτς έμεινε δεξιά. Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Ροντρίγκες με τον Ονιεκούρου, ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό φτερό και ο Μασούρας μετατοπίστηκε στο δεξί.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με τον Αγκιμπού, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο Πασχαλάκης αφού ακούμπησε τη μπάλα, την είδε να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ στο 51′. Από στατική φάση ο Δικέφαλος είχε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του στο ματς, στο 58′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο αφύλαχτος Μιχαηλίδης στο δεύτερο δοκάρι έκανε ωραίο κοντρόλ και σουτ που τράνταξε το οριζόντιο.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με Σφιντέρσκι, Μιτρίτσα και Βιεϊρίνια. Ο Μιτρίτσα πέρασε αριστερός εξτρέμ και ο Καντουρί πήγε στη θέση «10». Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Αραμπί με τον Τικίνιο στο 59′, αλλαγή προσώπου και όχι διάταξης αφού το 4-2-3-1 παρέμεινε. Στο 70′ Σισέ και Παπασταθόπουλος λειτούργησαν εξαιρετικά για να ανακόψουν τις επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι εκείνο το διάστημα είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τρόπο να μειώσουν.

Στο 79′ ο Μασούρας έφυγε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Τικίνιο, το πλασέ του οποίου κόντραρε. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει γκολ τελικά στο 81′. Ο Καντουρί έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον νεοεισελθόντα Μουργκ (είχε μπει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα, αντί του Μιτρίτσα που τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στην αλλαγή), το σουτ του οποίου δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βατσλίκ.

Ο Μαρτίνς άλλαξε σχεδόν όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή, καθώς μέχρι τέλους μόνο ο Εμβιλά διατηρήθηκε στο παιχνίδι. Άλλαξε μάλιστα και τη διάταξη από 4-2-3-1 σε 4-3-3 (μεσαία γραμμή με Εμβιλά, Κούντε και Μπουχαλάκη, άκρα Ονιεκούρου – Βρουσάι). Ο ΠΑΟΚ αναζήτησε την ισοφάριση μέχρι τέλους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το 2-1.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70′ Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες (46′ Ονιεκούρου), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (83′ Κούντε), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (59′ Μιτρίτσα / 78′ λ.τ. Μουργκ), Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (59′ Βιερίνια), Ζίφκοβιτς, Αουγκούστο, Άκπομ (59′ Σφιντέρσκι)

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 23/10

Ατρόμητος – Ιωνικός  0-2
Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα  1-0
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός  2-1

Κυριακή 24/10

Άρης – Παναιτωλικός  5-1
ΝΠΣ Βόλος – ΑΕΚ  1-3
ΟΦΗ – Λαμία  0-0
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ  2-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 7 5 2 0 12 4 8 17
2 ΑΕΚ 7 5 1 1 16 7 9 16
3 ΠΑΟΚ 7 4 1 2 13 9 4 13
4 ΝΠΣ Βόλος 7 4 1 2 16 15 1 13
5 Παναθηναϊκός 7 3 1 3 14 6 8 10
6 ΠΑΣ Γιάννινα 7 2 3 2 5 5 0 9
7 Ιωνικός 7 2 2 3 5 9 -4 8
8 ΟΦΗ 7 1 5 1 7 8 -1 8
9 Άρης 7 4 2 1 10 3 7 8
10 Αστέρας Τρίπολης 7 2 2 3 4 6 -2 8
11 Λαμία 7 1 2 4 6 9 -3 5
12 Παναιτωλικός 7 1 2 4 8 15 -7 5
13 Απόλλων Σμύρνης 7 1 2 4 3 12 -9 5
14 Ατρόμητος 7 0 2 5 3 14 -11 2
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected