Κατηγορίες
Διάφορα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα (από πέρσι) : “Επιστρατεύονται” ιδιωτικό κέντρο και δημόσιο νοσοκομείο για ασθενείς Covid στη Θεσσαλονίκη! (vid)

Κλίνες για τη διαχείριση περιστατικών κορονοϊού πρόκειται να διαθέσει ιδιωτικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια διαχείρισης των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα στο TV100, σημειώνοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνδράμει στη διαχείριση της κατάστασης που παραμένει επιβαρυμένη και στην Κεντρική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή θα διαθέσει περίπου 200 κρεβάτια για περιστατικά ασθενών με covid-19, ενώ και στην περιοχή της Λάρισας, ιδιωτική κλινική πρόκειται να διαθέσει περίπου 60 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, προχωρά ο σχεδιασμός για τη διάθεση κλινών σε μικρό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αποκλειστικά για περιστατικά covid. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival πρόκειται για το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Στην πρώτη φάση υλοποίησης του σχεδίου, πρόκειται να επιστρατευτεί η παθολογική κλινική του νοσοκομείου και εάν κριθεί απαραίτητο, ο σχεδιασμός θα προχωρήσει περαιτέρω. Το ίδιο πλάνο έκτακτης ανάγκης, προβλέπει στη συνέχεια και εφόσον κριθεί απαραίτητο, αξιοποίηση κλινών και στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected