Κατηγορίες
Basket

«Σταυροδρόμι» για τις ελληνικές ομάδες στο FIBA Europe Cup

Μία εξαιρετικά κρίσιμη αγωνιστική έχουν μπροστά τους οι τρεις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στο FIBA Europe Cup. Περιστέρι, Ιωνικός με ρεκόρ 1-1 και ο Ηρακλής με το 0-2 με το οποίο μπήκε στη φάση των ομίλων χρειάζονται νίκες για να κάνουν βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Την αρχή θα κάνει σήμερα (22:30) η ομάδα της Νίκαιας αγωνιζόμενη στην Πορτογαλία απέναντι στη Σπόρτιγκ που μπήκε στη διοργάνωση επίσης με μία νίκη και μία ήττα αφού, όπως ο Ιωνικός, επικρατώντας της Μονς και χάνοντας από την Αντβέρπ.

Ο Ιωνικός που προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες (Παναθηναϊκός, Αντβέρπ, Κολοσσός) θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως στους Αμερικανούς της από τους οποίους ξεχωρίζουν οι Πάτον (17,5π.), Ντάουνς (14π, 8ρ, 2,5ασ.) και Ουίλιαμς (13,5π, 8ρ, 2ασ.).

Οι δύο άλλοι εκπρόσωποι της Stoiximan Basket League στο FIBA Europe Cup αγωνίζονται την Τετάρτη (27/10). Στις 21:00 το Περιστέρι θα υποδεχτεί τη γερμανική Χάκρο. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου μετά την ήττα της πρεμιέρας στη Λευκορωσία από την Τσμόκι Μινσκ στην παράταση, επιβλήθηκε της Μπάκεν Μπίαρς και είναι στο 1-1.

Η Χάρκο είναι επίσης στο 1-1 αφού μετά τη νίκη επί της Μπάκεν Μπίαρς στη Δανία, ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρας της από την Τσμόκι Μινσκ. Έχει στο ρόστερ της έναν πρώην παίκτη του Λαυρίου Megabolt τον Τζάρεντ Σάβατζ ενώ το παιχνίδι της περνάει από τα χέρια του Τίμοθι Σορτς που στα δύο πρώτα ματς είχε 20,5 πόντους, 6,5 ασίστ και 2,5 κλεψίματα. Ακόμη, ο Λασίσι (15π, 4ρ.), ο Ραντοσάβλιεβιτς (11,5π, 6,5ρ, 2,5ασ.) και ο Μπλεκ (10π, 5,5ρ.) είναι πολύτιμες μονάδες για την αντίπαλο του Περιστερίου.

O Hρακλής θα κλείσει το διήμερο αγωνιζόμενος το βράδυ της Τετάρτης (27/10, 20:00) στο Μαυροβούνιο απέναντι στη Μόρναρ Μπαρ. Οι δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια κάνουν επιτακτική την ανάγκη για μία νίκη για τους «κυανόλευκους» που θα αγωνιστούν, προερχόμενοι από την ήττα στην παράταση από τον Ολυμπιακό για τη Basket League και έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο τον Στέργιο Κουφό.

Η Μόρναρ Μπαρ είναι στο 1-1 αφού μετά την ήττα στην Τουρκία από την Μπαχτσεσεχίρ, νίκησε εύκολα στο γήπεδο της τη Λέιντεν με 87-74. Ο Βλάντιμιρ Μιχαίλοβιτς (16,5π, 3,5ρ, 2ασ.), ο Στραχίνια Μίτσοβιτς (12π, 5ρ, 2ασ.), ο Μάρκο Γέρεμιτς (12π, 4ρ.) και ο Κόρεϊ Ντέιβις (7,5π, 4ρ, 5ασ, 1,5κλ.) ήταν οι παίκτες στους οποίους στηρίχτηκε περισσότερο στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected