Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Ανατροπή και πρόκριση στα Πηγάδια για τον Ιωνικό

Στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας θα συνεχίσει ο Ιωνικός.

Η ομάδα της Νίκαιας έκανε την ανατροπή στο σκορ κόντρα τη Ξάνθη και μετά το σπουδαίο “διπλό” για το πρωτάθλημα κόντρα στον Ιωνικό, πετυχαίνει μια ακόμη εκτός έδρας νίκη, που της δίνει το εισιτήριο για την 6η φάση του θεσμού.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους Ακρίτες, που όχι μόνο πέτυχαν το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν (26′ με μακρινό σουτ του Πλατέλλα) αλλά αρχικά αστόχησαν σε πέναλτι με τον Ιμπραΐμι (6ο λεπτό) και στη συνέχεια δοκάρι με τον ίδιο παίκτη.

Το δεύτερο μέρος ανήκει στον Ιωνικό, που με τις τρεις αλλαγές από τον πάγκο, έγινε πιο επιθετικός. Στο 69′ ο Τουράμ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως off-side, σε μια αρκετά οριακή φάση μετά το ριπλέι του Cosmote TV.

Στο 72′ ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε το σουτ του Κρητικού, όμως στο 77′ ο Ιωνικός βρήκε το γκολ που αναζήτησε, με σκόρερ τον Ντάλσιο, μετά από ωραία προσπάθεια του Τουράμ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Ξάνθη, τρία λεπτά μετά ο εξαιρετικός Τουράμ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας μετά την κάθετη του Πλατέλλα και με πλασέ νίκησε τον Ίτσο.

Στο 86′ οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά το πλασέ του Κρητικού απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Βαφέας.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς και πάλι για τους Ακρίτες, που στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, έγιναν ξανά απειλητικοί με τον Τσέλιο αυτή τη φορά να αποτυγχάνει από κοντά.

Συνθέσεις

Ξάνθη (Χάιμε Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74′ Μπάτζιος), Τζανακάκης (74′ Δεληγιαννίδης), Δόρης (64′ λ.τ. Κρητικός), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Ιμπραΐμι (74′ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος, Μονρόουζ

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός) : Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μύγας, Βαλεριάνος (61′ Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46′ Άοσμαν), Κιάκος, Μπάσα (46′ Βαφέας), Ντάλσιο, Πογοσιάν (46′ Γκοτσούλιας), Τουράμ, Μάναλης (85′ Σάντσεζ)

Το πρόγραμμα της 5ης φάσης

Τρίτη 26/10

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης  1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα  0-0, 5-4 πεν
ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, 3-1 πεν

Τετάρτη 27/10

ΑΕ Λευκίμμης – ΑΟ Αγίου Νικολάου  1-2
Ξάνθη – Ιωνικός  1-2
ΓΣ Ηλιούπολης – Λαμία  0-3
Πανσερραϊκός – ΝΠΣ Βόλος (17.15)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (19.00)
Παναχαϊκή – Παναιτωλικός (21.30)

Πέμπτη 28/10

Αχέρων Καναλακίου – ΟΦΗ (15.00)
Τρίκαλα – Νίκη Βόλου (17.15)

Τετάρτη 3/11

ΑΕ Κηφισιάς – Απόλλων Σμύρνης (15.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected