Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση στους “16” για τη Λαμία, πολύ καλή εμφάνιση από την Ηλιούπολη

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Τσούκαλο, ο ΠΑΣ Λαμία πέρασε από το «Ελ Πάσο» κερδίζοντας την Ηλιούπολη με 0-3, παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο 29χρονος φορ πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και μαζί και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Το τρίτο γκολ του ΠΑΣ σημείωσε ο Μαζουλουξής στις καθυστερήσεις. Πέναλτι έπιασε στο 60ο λεπτό του αγώνα ο Μπόγιαν Σαράνοφ.

Από την άλλη πλευρά, το σκορ μάλλον αδικεί την ομάδα της Ηλιούπολης (που αγωνίζεται στη Γ Εθνική), που εκτός του πέναλτι, είχε κάποιες καλές στιγμές για να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα.

Το φιλμ

Στο 12΄ο αρχηγός του ΠΑΣ Νίκος Τσούκαλος με κεφαλιά σκόραρε έπειτα από σέντρα από τα δεξιά του Μανουσάκης, κάνοντας το 0-1.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος πραγματοποίησε 10 αλλαγές συνολικά σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον ΟΦΗ, αγωνιζόταν αρκετά ψηλά ψάχνοντας και δεύτερο γκολ έτσι ώστε να «κλειδώσει» την πρόκριση πριν καλά καλά λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο ημίχρονο «κύλισε» αρκετά χαλαρά για τη Λαμία, η οποία είχε την κατοχή, πατούσε περιοχή χωρίς όμως να απειλεί. Η Ηλιούπολη από την άλλη, στο πρώτο μέρος είχε ένα σουτ που απέκρουσε ο Σαράνοφ στο 6΄ενώ η δεύτερη απειλή των γηπεδούχων ήταν και πάλι με σουτ το οποίο κατέληξε άουτ στο 15΄.

Το 0-1 με γκολ του Τσούκαλο έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την Ηλιούπολη να θέλει αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την άμυνα της Λαμίας.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ Λαμία πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα. Πιο συγκεκριμένα στο 56΄ο Τζανδάρης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή του Τσάκαλου, κανένας δεν κατάφερε να την διώξει και ο Τσούκαλος με πλασέ έκανε το 0-2!

Δύο γκολ για τον αρχηγό του ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα μετά από αρκετό καιρό και βρήκε δίχτυα δύο φορές.

Αμέσως μετά το γκολ, ο Γρηγορίου έκανε και τις τρεις πρώτες αλλαγές του στο ματς. Εκτός αγώνα πέρασαν ο Ταϊρόν, ο Τζανδάρης και ο Μανουσάκης και πέρασαν εντός ο Βλαχομήτρος, ο Μπεχαράνο και ο Ρόμανιτς.

Τεράστια ευκαιρία στο 60΄για την Ηλιούπολη να σκοράρει και να μειώσει το σκορ. Ο Κράσι κερδίζει πέναλτι, το οποίο ανέλαβε ο ίδιος να εκτελέσει, όμως ο Σαράνοφ κατάφερε και μπλόκαρε την προσπάθεια του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων κρατώντας το 0-2.

Στο 74′ ο Γρηγορίου απέσυρε από τον αγωνιστικό χώρου του «Ελ Πάσο» τον μεγάλο πρωταγωνιστή της Λαμίας στο σημερινό ματς, τον Νίκο Τσούκαλο και έβαλε στο παιχνίδι τον Γιώργο Μανούσο. Στο 87΄ο Γκέντσογλου άφησε τη θέση του στον νεαρό Τρούμπουλο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Λαμία πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Μαζουλουξή να «τρυπώνει» στην καρδιά της άμυνας της Ηλιούπολης και με κεφαλιά έκανε το 0-3.

Το 0-3 παρέμεινε έως το τέλος της αναμέτρησης με τη Λαμία να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Συνθέσεις

ΓΣ Ηλιούπολης (Βαγγέλης Χαντές): Τσάκαλος, Πολίτης (14′ λ.τ. Κωστόπουλος), Μπουσάι, Ρέτζο, Τσατσαρής, Μαλάϊ, Γάγγος, Ταβάρες (62′ Κράσι), Ντινιωτάκης, Ζέλο (62′ Σάμιος), Λάμπι (77′ Αγκόλι)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Τζανδάρης (57′ Μπεχαράνο), Γκέντσογλου (87′ Τρούμπουλος), Ταϊρόν (57′ Ρόμανιτς), Ελευθεριάδης, Μανουσάκης (57′ Βλαχομήτρος), Τσούκαλος (73′ Μανούσος)

Το πρόγραμμα της 5ης φάσης

Τρίτη 26/10

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης  1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα  0-0, 5-4 πεν
ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, 3-1 πεν

Τετάρτη 27/10

ΑΕ Λευκίμμης – ΑΟ Αγίου Νικολάου  1-2
Ξάνθη – Ιωνικός  1-2
ΓΣ Ηλιούπολης – Λαμία  0-3
Πανσερραϊκός – ΝΠΣ Βόλος (17.15)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (19.00)
Παναχαϊκή – Παναιτωλικός (21.30)

Πέμπτη 28/10

Αχέρων Καναλακίου – ΟΦΗ (15.00)
Τρίκαλα – Νίκη Βόλου (17.15)

Τετάρτη 3/11

ΑΕ Κηφισιάς – Απόλλων Σμύρνης (15.00)

*το φιλμ με στοιχεία από το LamiaSports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected