Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Παναιτωλικός, η 5η ομάδα της Super League που προκρίνεται στους “16”

Μετά τον Ιωνικό, τη Λαμία, τον Βόλο και τον Παναθηναϊκό, σειρά πήρε ο Παναιτωλικός να πάρει την πρόκριση από τις ομάδες της Super League.

Θυμίζουμε πως εκτός έμειναν Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, που αποκλείστηκαν από Λεβαδειακό και ΑΕΛ αντίστοιχα. Αύριο αγωνίζεται ο ΟΦΗ (εκτός με Αχέροντα Καναλακίου) και στις 3/11 ο Απόλλων Σμύρνης, επίσης εκτός με ΑΕ Κηφισιάς.

Στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Τετάρτης, ο Παναιτωλικός τα βρήκε…σκούρα από την Παναχαϊκή της Γ Εθνικής και χρειάστηκε ένα γκολ του Βέργου στο 76′ για να πάρει την πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα «καναρίνια» πήραν τον έλεγχο στην αρχή του ματς, κέρδισαν αρκετές στατικές μπάλες γύρω από τα αντίπαλα καρέ, απείλησαν με τους Αντούνες, Καρέλη και τελικά ο τελευταίος άνοιξε το σκορ στο 20′, όταν ο Ντουάρτε τον βρήκε στον κενό χώρο, απέφυγε τον γκολκίπερ Αθανασόπουλο και πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία.

Μέχρι την ανάπαυλα διαχειρίζονταν το ματς, κρατούσαν μπάλα στα επίπεδα του 60%, ενώ οι Μπακαδήμας, Κορνέλιους αντέδρασαν σωστά σε 1-2 περιπτώσεις που χρειάστηκε.

Στο 48′ όμως και λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Παπαχρονόπουλο, ο οποίος με προβολή έκανε το 1-1, σε μία φάση που ο νεαρός τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα χωρίς όμως ουσία, ενώ ο Βργκοτς που πέρασε στο παιχνίδι στο 59′ έπαιξε μόνο 10 λεπτά καθώς έγινε αλλαγή στην αλλαγή λόγω προβλήματος τραυματισμού και έδωσε συνέχεια στην «κατάρα» που κυνηγά την ομάδα. Ο Καρέλης στο 73′ είχε μία καλή στιγμή και τελικά τη… λύση έδωσε ο Βέργος.

Ο 25χρονος που μπήκε στο 70′ βρήκε δίχτυα στο 74′ μετά από ωραία ατομική του προσπάθεια και «τελείωμα» και «καθάρισε» για τα «καναρίνια». Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Ντουάρτε απώλεσε μοναδική ευκαιρία για το 3-1, αλλά σε θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ.

Συνθέσεις

Παναχαϊκή (Ζέλικο Κάλαϊτζίτς) : Αθανασόπουλος, Μπελεζάκης, Στασινόπουλος (79΄Πολίτης), Σμίλτος, Σεληνιώτακης, Τεγούσης, Παπαχρονόπουλος (50΄ Κωνσταντακόπουλος) Καρακλάιτς, Αλεξόπουλος, Χαντί (79΄Κυβελίδης), Στεργίδης (72΄Μπουρλάκης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου) : Ροντρίγκεζ, Μπελεβώνης Σ. (70′ Βέργος), Μπακαδήμας (59′ Βργκοτς / 69′ Μαλής), Τσιγγάρας, Καρέλης (90′ Μπελεβώνης Χ.), Αποστολάκης (59′ Λούι), Μόρσεϊ, Φλόρες, Κορνέλιους, Αντούνες, Ντουάρτε.

Το πρόγραμμα της 5ης φάσης

Τρίτη 26/10

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης  1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα  0-0, 5-4 πεν
ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, 3-1 πεν

Τετάρτη 27/10

ΑΕ Λευκίμμης – ΑΟ Αγίου Νικολάου  1-2
Ξάνθη – Ιωνικός  1-2
ΓΣ Ηλιούπολης – Λαμία  0-3
Πανσερραϊκός – ΝΠΣ Βόλος  1-3
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός  0-1
Παναχαϊκή – Παναιτωλικός  1-2

Πέμπτη 28/10

Αχέρων Καναλακίου – ΟΦΗ (15.00)
Τρίκαλα – Νίκη Βόλου (17.15)

Τετάρτη 3/11

ΑΕ Κηφισιάς – Απόλλων Σμύρνης (15.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected