Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρόκριση με γκολάρα Οριγκί για τη Λίβερπουλ, αποκλείστηκε από τη Γουέστ Χαμ η Σίτι (vids)

Η Λίβερπουλ, που είχε τον Κώστα Τσιμίκα βασικό, επικράτησε με σκορ 2-0 της Πρέστον και προκρίθηκε στα προημιτελικά του League Cup. Αποκλεισμός σοκ για τη Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι από τη Γουέστ Χαμ, ενώ το εισιτήριο πήραν Τότεναμ και Λέστερ.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλλευτο, με τον Τακούμι Μιναμίνο να ανοίγει το σκορ κάνοντας το 0-1, έπειτα από την ωραία πάσα του Γουίλιαμς. Στο 84′ ο Ντιβόκ Οριγκί έδιωξε το οποιοδήποτε άγχος υπήρχε για τους «κόκκινους», διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 και σφραγίζοντας την πρόκριση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Τσιμίκας είχε σέντρα σουτ στο δοκάρι, στην φάση που τελικά οι «κόκκινοι» κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.

Η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στο Λονδίνο, με την Μάντσεστερ Σίτι να αποκλείεται στη διαδικασία των πέναλτι από τη Γουέστ Χαμ και να λέει αντίο στη διοργάνωση.

Οι «πολίτες» ήταν αρκετά καλύτεροι όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τη μεγάλη κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τα «σφυριά» να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμα στις εκτελέσεις τους, επικρατώντας με 5-3 και παίρνοντας την πρόκριση.

Η Τότεναμ πήρε δύσκολη πρόκριση απέναντι στην Μπέρνλι επικρατώντας με σκορ 1-0 αλλά πετυχαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο τον στόχο της.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λούκας Μόουρα στο 68΄ο Λούκας Μόουρα έπειτα από την πάσα το Έμερσον Ρόγιαλ, με τα «σπιρούνια» να είναι καλύτερα σε όλο το ματς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπέρνλι – Τότεναμ  0-1
Λέστερ – Μπράιτον 2-2, 4-2 πεν
Πρέστον – Λίβερπουλ  0-2
Στόουκ Σίτι – Μπρέντφορντ  1-2
Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι  0-0, 5-3 πεν
ΚΠΡ – Σάντερλαντ  0-0, 1-3 πεν
Τσέλσι – Σαουθάμπτον  1-1, 4-3 πεν
Άρσεναλ – Λιντς  2-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected