Κατηγορίες
Διάφορα

Δημοσίευμα αναφέρει (με αποκάλυψη σχετικού εγγράφου) πως επιστρέφουν σταδιακά στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Το παρακάτω ρεπορτάζ δημοσίευσε το zougla.gr

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείο Υγείας που απευθύνεται στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια ( δηλαδή στη Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα), επιστρέφουν σταδιακά στις δομές υγείας της περιοχής οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ιατροί και νοσηλευτές.

Η εγκύκλιος αυτή αναφέρει πως υπεύθυνη για την τοποθέτηση αυτών των υγειονομικών σε ασφαλείς θέσεις για τους ίδιους και του συναδέλφους τους είναι η επιτροπή Λοιμωξιολογίας κάθε νοσοκομείου η οποία αποφασίζει σε συνεργασία μ τον διευθυντή του τμήματος.

Είναι προφανές πω αυτή η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ελήφθη λόγω της ιδιαίτερης πίεσης που ασκείται στο σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία με αποτέλεσμα όπως παραδέχονται οι αρχές «να μην περισσεύει κανένας».

Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας της 4ης Οκτωβρίου:

«Αποφασίζουμε τα εξής: Για το υγειονομικό προσωπικό που υπέβαλλε αίτηση εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Η Επιτροπή Nοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διευθυντή του τμήματος που υπηρετεί και αναλόγως της ειδικότητάς του, αποφασίζει για την τοποθέτησή του σε κατάλληλες θέσεις, για την προστασία τόσο του ίδιου του υγειονομικού προσωπικού, όσο και των ασθενών. Το εν λόγο υγειονομικό προσωπικό υποχρεούται στην ενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test)».

Ως φαίνεται το Υπουργείο Υγείας, πιεζόμενο και από τη λογική αλλά και από την πραγματικότητα, αρχίζει σιγά- σιγά να επαναφέρει στην εργασία τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Άλλωστε το πρωί της Τετάρτης ο ίδιος ο κυβερνητικό εκπρόσωπος δήλωσε δημοσίως πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν προσφέρει πλέον τίποτα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected