Κατηγορίες
Super League 1

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα…καλύτερα του : Η Super League μετρά λιγότερες αλλαγές προπονητών από τη Premier League!

Η πλειονότητα των ομάδων της Superleague πορεύεται με τον ίδιο προπονητή στο πρώτο τρίτο τη σεζόν, την ώρα που στην Premier League μία στις τέσσερις έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγή! Τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές λίγκες, από τη Γαλλία του… μηδέν (!), στην Τουρκία των εννέα.

Πέρασαν αισίως τρεις μήνες από την έναρξη των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Διάστημα το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 και έχει καθορίσει εν πολλοίς τις ταχύτητες στις οποίες τρέχει η κάθε λίγκα, αναφορικά με τον τίτλο, τις ευρωπαϊκές θέσεις και τη μάχη της σωτηρίας. Και στα δικά μας μέρη, πέραν του αμφίρροπου στοιχείου και του ενδιαφέροντος που βρίσκεται στα υψηλότερα ίσως επίπεδα των τελευταίων χρόνων, υπάρχει ένας μονοψήφιος αριθμός που προκαλεί (ευχάριστες) εντυπώσεις.

Τρεις, μόλις τρεις ομάδες αποχαιρέτισαν τον προπονητή με τον οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν, αριθμός που για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αισθητά χαμηλότερος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Η ΑΕΚ πήρε «διαζύγιο» με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς (φωτ) και τον αντικατέστησε με τον Αργύρη Γιαννίκη, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης έδειξαν την πόρτα της εξόδου σε Άνχελ Λόπεθ – Γιάννη Πετράκη προσλαμβάνοντας τους Γιώργο Παράσχο – Τζιανλούκα Φέστα αντίστοιχα και… αυτό ήταν.

Τι συμβαίνει, όμως, την ίδια ώρα στα πρωταθλήματα του εξωτερικού; Πώς το 1/4 των ομάδων της Premier League έχει φτάσει αισίως στην αντικατάσταση προπονητή και πώς η Ligue 1 έχει σημειώσει ρεκόρ 10ετίας χωρίς το παραμικρό κενό από το αρχικό παζλ; Οι λόγοι ποικίλλουν, από υπερβολική… υπομονή

Η συνέχεια στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected