Αθλήματα

Στα ημιτελικά ο Περβολαράκης, τετράδα και για Μητσάκο και Ασλανισβίλι

Μετά από δυο άνετες νίκες με πιο αδύναμους αντιπάλους, ο Μιχάλης Περβολαράκης έδωσε το πρώτο του δυνατό τεστ σήμερα στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Afula και κέρδισε τον Ισραηλινό Edan Leshem, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.472 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ (άλλοτε και Νο.249), με 2-6, 6-1, 6-3.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι στο Νο.4 του ταμπλό και στο Νο.466 της παγκόσμιας κατάταξης, αντέδρασε πολύ καλά μετά το πρώτο του χαμένο σετ στο τουρνουά, καθώς άνοιξε με break το 2ο σετ και προηγήθηκε με 2-0.

Ο Leshem μείωσε σε 2-1 και ο Περβολαράκης συνέχισε την αντεπίθεση, κερδίζοντας τα 7 επόμενα games, με αποτέλεσμα να κερδίσει με 6-1 το 2ο σετ και να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο.

Ο 24χρονος Ισραηλινός ισοφάρισε σε 3-3, αλλά ο Περβολαράκης είχε τον τελευταίο λόγο, κάνοντας ένα ακόμα break και κερδίζοντας τα 3 επόμενα games, για να “σφραγίσει” την πρόκριση ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση δυο ωρών αγώνα.

Αύριο ο Περβολαράκης θα έχει άλλη μια δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Filip Peliwo, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.409 στον κόσμο. Ο 27χρονος, ο οποίος έχει φτάσει και στο Νο.161 του κόσμου στο παρελθόν, κέρδισε τον Roee Benya από το Ισραήλ με 5-7, 6-3, 6-0.

To σήκωσε η Άρτεμις Ασλανισβίλι στο Καβάνταρτσι, σε τροχιά δύο τίτλων ο  Μητσάκος

Τετράδα στη Λευκωσία Μητσάκος και Ασλανισβίλι

Ο Θοδωρής Μητσάκος και η Άρτεμις Ασλανισβίλι προελαύνουν στο διεθνές τουρνουά της Grade 3 κατηγορίας της ITF που φιλοξενείται στη Λευκωσία, καθώς βρίσκονται στα ημιτελικά του μονού.

Την 3η νίκη του γι’ αυτή την εβδομάδα πανηγύρισε σήμερα ο Θοδωρής Μητσάκος στο Hellenic Bank Masters Tennis Academy της Λευκωσίας, καθώς επικράτησε του Βρετανού Phoenix Weir με 7-5, 6-3.

Προηγουμένως στο τουρνουά, ο Μητσάκος είχε κερδίσει ακόμα τον Κύπριο Λάμπρο Παντζάρη με 6-1, 6-1 και τον Τσέχο Jakub Jupa (6-0, εγκατ.). Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό Daniel Verbeek, που βρίσκεται στο Νο.276 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors. Ο Θοδωρής, που είναι 17 ετών, βρίσκεται στο Νο.259 του κόσμου στα juniors και στο Νο.6 του ταμπλό.

Στο διπλό των αγοριών, ο Μητσάκος και ο Βρετανός Matthew Rankin, Νο.2 στο ταμπλό, κέρδισαν τους Κύπριους Στυλιανό Χριστοδούλου και Λάμπρο Παντζάρη με 6-2, 6-7 (3), 10-4 και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο τους Τσέχους Vit Kalina και Lukas Velik.

Στους αυριανούς ημιτελικούς θα έχουμε ακόμα μια ελληνική εκπροσώπηση, αφού η Άρτεμις Ασλανισβίλι συνεχίζει επίσης την πολύ καλή πορεία της στο τουρνουά της Λευκωσίας, κερδίζοντας την Πολωνή Rozalia Gruszczynska, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.177 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, με 1-6, 7-5, 6-3.

Μετά την πολύ καλή νίκη της, η μόλις 15χρονη Άρτεμις θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Ρωσίδα Anastasia Grechkina, No.4 στο ταμπλό και Νο.217 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors. Νωρίτερα στην εβδομάδα, η νεαρή αθλήτρια της Collective Tennis School είχε πετύχει άλλες 4 νίκες – 5 σύνολο – καθώς ξεκίνησε από τα προκριματικά.

Στο ταμπλό των προκριματικών κέρδισε εύκολα τη Μολδαβή Eva Zabolotnaia με 6-1, 6-3 και την Κύπρια Μαρίνα Μπαμπαλιούτα με 6-1, 6-0. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό κέρδισε την επίσης Κύπρια Αθηνά Κομοδρόμου με 6-1, 6-0, ενώ στη φάση των “16” απέκλεισε την Ελβετίδα Paula Cembranos με 6-4, 6-3.

Στη Λευκωσία αυτή την εβδομάδα αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Λοϊζάς, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αφού πέτυχε 3 νίκες στα προκριματικά και τελικά ηττήθηκε δύσκολα από το Νο.1 του ταμπλό (Νο.179 στον κόσμο στα juniors), τον Κύπριο Στυλιανό Χριστοδούλου, με 2-6, 6-2, 6-2 στον 1ο γύρο.

Στα προκριματικά, αλλά χωρίς να μπουν στο κυρίως ταμπλό, έπαιξαν ακόμα ο Μιχάλης Άγγελος Μπαμπινιώτης και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης.

Αρκετές συμμετοχές είχαμε στο γυναικείο ταμπλό, όπου η Μαριάνθη Χριστοφορίδου κέρδισε την Αυστριακή Eva Woydt με 6-1, 6-4 και μπήκε στον 2ο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα εκεί από τη Λιθουανή Emilija Tverijonaite, Νο.5 στο ταμπλό, με 1-6, 4-6.

Η Αθηνά Πήττα ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τη Βουλγάρα Aleksandra Gabrovska με 4-6, 2-6, ενώ στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και η Θεοδώρα Κούσιου, που γνώρισε την ήττα από την Ισραηλινή Liam Oved, No.8 στο ταμπλό, με 0-6, 3-6. Η Νικολέτα Παρετζόγλου ηττήθηκε από την Ρωσίδα Vlada Mincheva με 0-6, 2-6 και τέλος, η Ελένη Λαζαρίδου από την Πολωνή Rozalia Gruszczynska, No.2 στο ταμπλό, με 0-6, 2-6.

Να σημειωθεί πως η Παρετζόγλου, όπως και οι Κούσιου, Χριστοφορίδου και Ασλανισβίλι, μπήκε στο ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, ενώ στα προκριματικά του τουρνουά συμμετείχαν ακόμα η Λυδία Μπεσμπαλτά, καθώς και η Νικόλ Νικολή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected